Israelsk IS-soldat dømt til 5 års fengsel

Wissam Zubidat forlot Israel sammen med sin kone og tre barn for å bli en del av kalifatet.

En israelsk-araber er dømt til fem års fengsel for å ha vært en del av terrorgruppen IS. (Foto: Skjermdump YouTube)
En israelsk-araber er dømt til fem års fengsel for å ha vært en del av terrorgruppen IS. (Foto: Skjermdump YouTube)

Israeleren Wissam Zubidat, fra den israelsk-arabiske byen Sakhnin, er dømt til fem år i fengsel for å ha vært en del av terrorgruppen Den islamske staten (IS). Zubidat hadde også med seg sin kone og sine barn til kalifatet, skriver Jerusalem Post.

Straffen er den strengste som noen israelere har fått for å ha vært en del av Den islamske staten. Det var i juni 2015 at den israelske araberen tok med seg sin kone og sine tre barn, som da var 3, 6 og 8 år gamle, til Romania. Der la de igjen telefonene og fortsatte reisen til Tyrkia. Fra Tyrkia kom familien seg til slutt fram til Mosul i Irak.

I Mosul sverget Zubidat troskap til Den islamske staten og han gjennomgikk et grunnleggende treningsprogram sammen med terrorgruppen. Han ble bevæpnet med en rifle av typen AK-47, fikk utdelt ammunisjon og gikk i krigen for kalifatet.

I løpet av sin periode som IS-soldat var israeleren involvert i flere kamphandlinger med den irakiske hæren. I 2016 ble han skadet i beinet under en skuddveksling.

Da bestemte familien seg for å returnere til Israel. Etter ti forsøk på å krysse den syrisk-tyrkiske grensen ble familien pågrepet av tyrkisk politi og utlevert til Israel.

Zubidat ble dømt for å ha kontaktet utenlandske agenter, for å ha vært del av en terrororganisasjon, for å ha deltatt i ulovlig militær opplæring og andre lovbrudd. Hans kone ble dømt til 50 måneders fengsel for sin deltakelse i Den islamske staten.

Dommerne pekte i retten på at skadepotensialet til lovbruddene som Zubidat er dømt for er store. I tillegg pekte de på at personer som er medlemmer av ekstremistiske terrororganisasjoner utgjør en fare for sikkerheten til staten Israel.

Forrige artikkelFagforbundet vedtok Israel-boikott
Neste artikkelInternational Master Class i scenekunst og hykleri
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.