Ble drapstruet etter denne selfien

Familien til Miss Irak måtte flykte landet etter bilde med Miss Israel.

Miss Israel Adar Gandelsman (t.v.) og Miss Irak Sarah Idan poserte sammen. Det var det ikke alle som likte. (Foto: Instagram)
Miss Israel, Adar Gandelsman (t.v.), og Miss Irak, Sarah Idan, poserte sammen på et bilde. (Foto: Instagram)

Familien til Sarah Idan, den irakiske deltakeren av skjønnhetskonkurransen Miss Universe, har vært nødt til å forlate landet på grunn av en selfie hun tok sammen med den israelske deltakeren Adar Gandelsman. Det ble heller ikke godt mottatt at hun poserte i bikini, skriver avisen Times of Israel.

– Disse to tingene sammen førte til et kaos for henne i hjemlandet. Både hun og familien ble truet med at hvis hun ikke returnerte til Irak og fjernet bildene, så ville de ta fra henne tittelen [Miss Irak] og de ville drepe henne, sier Adar Gandelsman, den israelske deltakeren, i intervju med israelsk TV.

De to deltakerne har holdt kontakten siden de ble kjent med hverandre under skjønnhetskonkurransen. Hun sier Miss Irak ikke angrer på bildet.

– Hun gjorde det for å vise at det er mulig å leve sammen, sier Gandelsman.

Da bildet ble publisert på bildetjenesten Instagram skrev Idan «fred og kjærlighet» under bildet. Responsen ble alt annet enn fred og kjærlighet.

– På grunn av truslene har familien forlatt Irak fram til situasjonen roer seg ned, forteller Gandelsman. Ifølge henne skal familien nå være bosatt i USA.

I forrige måned forsvarte Idan at hun hadde posert sammen med israeleren, og sa at det var et uttrykk for ønske om fred, og ikke en støtte til Israel.

– Jeg vil understreke at formålet med bildet bare var å uttrykke håp og ønske om fred mellom våre to land, skrev Idan på sin Instagram-profil.

Irak og Israel har i dag ingen diplomatiske forbindelser.

Forrige artikkelFalskt nytt på falskt nytt fra Knut Nærum
Neste artikkelStortinget avviste med stort flertall merking av varer fra israelske bosetninger
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.