De vil ta fra henne statsborgerskapet fordi hun forsvarte Israel

Skal hun miste sitt statsborgerskap for å ha forsvart Israel?

Sarah Idan, tidligere Miss Irak. (Foto: Privat/ Twitter)

Livet har aldri blitt det samme etter at Sarah Idan vant den irakiske skjønnhetskonkurransen Miss Irak og deltok i Miss Universe. Livet blir en omveltning for mange som vinner slike konkurranser, men på en annen måte enn for Idan.

Etter at hun poserte på et bilde sammen med Miss Israel, Adar Gandelsman, måtte hennes familie rømme Irak. Da bildet ble publisert på bildetjenesten Instagram skrev Idan «fred og kjærlighet» under bildet. Responsen ble alt annet enn fred og kjærlighet.

Idan holdt nylig en tale i FNs menneskerettighetsråd der hun kritiserte Irak for brudd på menneskerettighetene og forsvarte Israel. Ifølge en nettavis i Bagdad er det nå flere i hjemlandet som tar til orde for å frata henne statsborgerskapet.

– Irak ønsker å gjøre med meg slik de gjorde mot de irakiske jødene i Farhud. De vil ta mitt statsborgerskap og ikke tillate at jeg vender tilbake. Jeg må kjempe for å beholde det, fordi det er ikke bare en kamp for mine rettigheter, men også mot antisemittisme, skriver Idan på Twitter.

De siste årene har Idan bodd i USA.

Forrige artikkelNetanyahu til Iran: – Våre jagerfly kan nå dere
Neste artikkel4000 palestinere drept i den syriske borgerkrigen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.