De vil ta fra henne statsborgerskapet fordi hun forsvarte Israel

Skal hun miste sitt statsborgerskap for å ha forsvart Israel?
Sarah Idan, tidligere Miss Irak. (Foto: Privat/ Twitter)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Livet har aldri blitt det samme etter at Sarah Idan vant den irakiske skjønnhetskonkurransen Miss Irak og deltok i Miss Universe. Livet blir en omveltning for mange som vinner slike konkurranser, men på en annen måte enn for Idan.

Etter at hun poserte på et bilde sammen med Miss Israel, Adar Gandelsman, måtte hennes familie rømme Irak. Da bildet ble publisert på bildetjenesten Instagram skrev Idan «fred og kjærlighet» under bildet. Responsen ble alt annet enn fred og kjærlighet.

Idan holdt nylig en tale i FNs menneskerettighetsråd der hun kritiserte Irak for brudd på menneskerettighetene og forsvarte Israel. Ifølge en nettavis i Bagdad er det nå flere i hjemlandet som tar til orde for å frata henne statsborgerskapet.

– Irak ønsker å gjøre med meg slik de gjorde mot de irakiske jødene i Farhud. De vil ta mitt statsborgerskap og ikke tillate at jeg vender tilbake. Jeg må kjempe for å beholde det, fordi det er ikke bare en kamp for mine rettigheter, men også mot antisemittisme, skriver Idan på Twitter.

De siste årene har Idan bodd i USA.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise