Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

De vil ta fra henne statsborgerskapet fordi hun forsvarte Israel

Sarah Idan, tidligere Miss Irak. (Foto: Privat/ Twitter)
Skal hun miste sitt statsborgerskap for å ha forsvart Israel?

Livet har aldri blitt det samme etter at Sarah Idan vant den irakiske skjønnhetskonkurransen Miss Irak og deltok i Miss Universe. Livet blir en omveltning for mange som vinner slike konkurranser, men på en annen måte enn for Idan.

Etter at hun poserte på et bilde sammen med Miss Israel, Adar Gandelsman, måtte hennes familie rømme Irak. Da bildet ble publisert på bildetjenesten Instagram skrev Idan «fred og kjærlighet» under bildet. Responsen ble alt annet enn fred og kjærlighet.

Idan holdt nylig en tale i FNs menneskerettighetsråd der hun kritiserte Irak for brudd på menneskerettighetene og forsvarte Israel. Ifølge en nettavis i Bagdad er det nå flere i hjemlandet som tar til orde for å frata henne statsborgerskapet.

– Irak ønsker å gjøre med meg slik de gjorde mot de irakiske jødene i Farhud. De vil ta mitt statsborgerskap og ikke tillate at jeg vender tilbake. Jeg må kjempe for å beholde det, fordi det er ikke bare en kamp for mine rettigheter, men også mot antisemittisme, skriver Idan på Twitter.

De siste årene har Idan bodd i USA.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart