Irans raketter kan ramme hele Europa

Dersom Irans atomprogram bare var for fredelige formål, hva er da årsaken til at landet stadig utvider rekkevidden på sine ballistiske raketter?

Rekkevidden til Irans raketter.
Rekkevidden til Irans raketter.

I følge Uzi Rubin og JCPA har Iran i gang det mest intensive rakettprogram blant land i den tredje verden. De ballistiske rakettene er kontrollert av Revolusjonsgarden, som er direkte kontrollert av Irans øverste ayatollah.

Kartet viser kjente rakett-typer i Irans arsenal og deres rekkevidde. BM-25 rakettene er kjøpt inn fra Nord-Korea. Noen mener Syria og Nord-Korea former den nye ondskapens akse sammen med Iran.

Et utvalg av Irans langtrekkende raketter.
Et utvalg av Irans langtrekkende raketter.
Forrige artikkelIDF trapper opp etter rakett- og granat-regn fra Gaza-stripen
Neste artikkelVi har mer enn 50.000 væpnede soldater
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.