En hemmelig krig er allerede i gang

Hele verden venter for å se om de iranske ayatollaenes atomvåpenambisjoner vil utløse storkrig i Midtøsten. Bak nyhetsmeldingene om samtaler og sanksjoner raser det allerede en hemmelig krig som når som helst kan flamme opp.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

The Secret War With Iran The 30-Year Clandestine Struggle Against the World's Most Dangerous Terrorist Power Av Ronen Bergman. Oversatt av Ronnie Hope Forlag: Simon & Schuster/ Free Press Oppdatert utgave på engelsk kom ut i september 2008 (første utgave kom på hebraisk i år 2007)
The Secret War With Iran The 30-Year Clandestine Struggle Against the World's Most Dangerous Terrorist Power Av Ronen Bergman. Oversatt av Ronnie Hope Forlag: Simon & Schuster/ Free Press Oppdatert utgave på engelsk kom ut i september 2008 (første utgave kom på hebraisk i år 2007)

Hele verden venter for å se om de iranske ayatollaenes atomvåpenambisjoner vil utløse storkrig i Midtøsten. Bak nyhetsmeldingene om samtaler og sanksjoner raser det allerede en hemmelig krig som når som helst kan flamme opp.

I Ronen Bergmans bok “The Secret War With Iran” blir detaljer ved noen av de mest oppsiktsvekkende forpostfektningene mellom Iran på den ene siden og USA og Israel på den andre siden avslørt for første gang. Bergmans konkluderer at Irans støtte til global terror er en mye større trussel mot Vesten enn Saddam Husseins Irak eller al-Qaida noen gang har vært.

– Iran har ikke satt i gang fullskalainvasjon av sine naboer, slik Saddam Hussein gjorde både med Iran og Kuwait. I stedet har landet vært dyktige til å gjennomføre sine militære framstøt på en slik måte at de har unngått Vestens vrede. De siste tjue årene har Iran brukt Hizbollah som en agent på mesterlig måte, samtidig som de har opprettholdt et ferniss av benektelse. Iran har sponset terrorister og arbeidet tett med al-Qaida før 11. september [2001]. Etter den tid har det passet best å holde noe avstand til det nettverket. Mens verden ble opptatt med Osama bin Laden og hans løytnanter, glemte den at den farligste av alle terrorister før al-Qaida kom på banen, en libanesisk shia-muslim ved navn Imad Moughniyeh, ansvarlig for det største antall drepte og kidnappede amerikanere fram til 11. september, var i live, i aktivitet og jevnlig en velkommen gjest i Teheran helt til han ble drept i en bilbombe i Damaskus tidlig i 2008, skriver Bergman.

Ronen Bergman er journalist i den israelske storavisen Yedioth Aharonoth, hvor han spesialiserer seg på sikkerhets- og etterretningssaker. Han er også programleder for et ledende nyhetsprogram på israelsk tv. Han har skrevet en studie av den israelske etterretningsorganisasjonen Mossad som gav ham doktorgrad ved universitetet i Cambridge.
Ronen Bergman er journalist i den israelske storavisen Yedioth Aharonoth, hvor han spesialiserer seg på sikkerhets- og etterretningssaker. Han er også programleder for et ledende nyhetsprogram på israelsk tv. Han har skrevet en studie av den israelske etterretningsorganisasjonen Mossad som gav ham doktorgrad ved universitetet i Cambridge.

Forfatteren opplyser at boken bygger på tusenvis av dokumenter og tre hundre intervjuer med folk fra 20 forskjellige land. To hundre av disse er navngitt i bibliografien.

 

Relaterte lenker:
Da CIA lærte å makulere papir skikkelig
(25.03.09)

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelBarak og Netanyahu er enige
Neste artikkelNetanyahu vil forhandle med PA
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise