Europeiske land gikk ut i protest mot Ahmadinejad

[caption id="" align="alignnone" width="259" caption="Flere representanter i salen møtte presidenten for den islamske republikken med stående applaus da han kom inn i lokalet. "][/caption]   Irans president Mahmoud Ahmadinejad innledet det andre plenumsmøtet på FNs Durban II-konferanse i Geneve mandag ettermiddag. På ny brukte Irans president FNs talerstol til å angripe "det totalt rasistiske" zionistiske regimet. - Det må settes en stans for zionisme, sa Ahmadinejad. Han hevdet USA, Europa og Israel "destabiliserer hele verden". En stor gruppe europeiske representanter og diplomater forlot salen allerede da Ahmadinejad etter en kort innledning med bønn til Allah, og kritikk av FNs sikkerhetsråd, begynte å snakke om Israel som et "totalt rasistisk regime". Blant diplomatene som reiste seg var representanter fra Frankrike, Finland og Danmark. Norges delegasjon valgte å bli sittende. Delegatene som ble sittende fikk høre at staten Israel, "de mest voldelige rasister", ble etablert som påskudd for å kompensere for "ondskap gjort i rasismens navn". De fikk også høre at "militæraksjonen mot Irak var planlagt av zionister". - Selv om noen delegater forlot salen hilste et flertall av delegatene Ahmadinejad med applaus, skriver Jerusalem Post. Klovner protesterte Allerede i det øyeblikket Ahmadinejad begynte å tale var det noen få aktivister, utkledd som klovner, som ropte protester. Demonstrantene, som var unge jødiske studenter fra Frankrike, ble straks ført ut av konferansesalen. Støre fulgte etter Ahmadinejad Norges utenriksminister Jonas Gahr Støre var neste taler etter Ahamdinejad. - Irans president har brukt sin ytringsfrihet, men truer fokuset med denne konferansen, sa Støre. - Jeg hørte oppvigleri til hat i presidentens tale, sa utenriksministeren. Støre tok klar avstand fra Ahmadinejads uttalelser uten å nevne anklagene mot Israel spesielt.  
Flere representanter i salen møtte presidenten for den islamske republikken med stående applaus da han kom inn i lokalet.

 

Irans president Mahmoud Ahmadinejad innledet det andre plenumsmøtet på FNs Durban II-konferanse i Geneve mandag ettermiddag. På ny brukte Irans president FNs talerstol til å angripe «det totalt rasistiske» zionistiske regimet.

– Det må settes en stans for zionisme, sa Ahmadinejad. Han hevdet USA, Europa og Israel «destabiliserer hele verden».

En stor gruppe europeiske representanter og diplomater forlot salen allerede da Ahmadinejad etter en kort innledning med bønn til Allah, og kritikk av FNs sikkerhetsråd, begynte å snakke om Israel som et «totalt rasistisk regime».

Blant diplomatene som reiste seg var representanter fra Frankrike, Finland og Danmark. Norges delegasjon valgte å bli sittende.

Delegatene som ble sittende fikk høre at staten Israel, «de mest voldelige rasister», ble etablert som påskudd for å kompensere for «ondskap gjort i rasismens navn». De fikk også høre at «militæraksjonen mot Irak var planlagt av zionister».

– Selv om noen delegater forlot salen hilste et flertall av delegatene Ahmadinejad med applaus, skriver Jerusalem Post.

Klovner protesterte
Allerede i det øyeblikket Ahmadinejad begynte å tale var det noen få aktivister, utkledd som klovner, som ropte protester. Demonstrantene, som var unge jødiske studenter fra Frankrike, ble straks ført ut av konferansesalen.

Støre fulgte etter Ahmadinejad
Norges utenriksminister Jonas Gahr Støre var neste taler etter Ahamdinejad.

– Irans president har brukt sin ytringsfrihet, men truer fokuset med denne konferansen, sa Støre.

– Jeg hørte oppvigleri til hat i presidentens tale, sa utenriksministeren.

Støre tok klar avstand fra Ahmadinejads uttalelser uten å nevne anklagene mot Israel spesielt.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelSharansky overtar i Jewish Agency
Neste artikkelObama: – Vi kunne ikke delta i Geneve
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise