Europeiske land gikk ut i protest mot Ahmadinejad

  Irans president Mahmoud Ahmadinejad innledet det andre plenumsmøtet på FNs Durban II-konferanse i Geneve mandag ettermiddag. På ny brukte Irans president FNs talerstol til å angripe “det totalt rasistiske” zionistiske regimet. – Det må settes en stans for zionisme, sa Ahmadinejad. Han hevdet USA, Europa og Israel “destabiliserer hele verden”. En stor gruppe europeiske […]

Flere representanter i salen møtte presidenten for den islamske republikken med stående applaus da han kom inn i lokalet.

 

Irans president Mahmoud Ahmadinejad innledet det andre plenumsmøtet på FNs Durban II-konferanse i Geneve mandag ettermiddag. På ny brukte Irans president FNs talerstol til å angripe “det totalt rasistiske” zionistiske regimet.

– Det må settes en stans for zionisme, sa Ahmadinejad. Han hevdet USA, Europa og Israel “destabiliserer hele verden”.

En stor gruppe europeiske representanter og diplomater forlot salen allerede da Ahmadinejad etter en kort innledning med bønn til Allah, og kritikk av FNs sikkerhetsråd, begynte å snakke om Israel som et “totalt rasistisk regime”.

Blant diplomatene som reiste seg var representanter fra Frankrike, Finland og Danmark. Norges delegasjon valgte å bli sittende.

Delegatene som ble sittende fikk høre at staten Israel, “de mest voldelige rasister”, ble etablert som påskudd for å kompensere for “ondskap gjort i rasismens navn”. De fikk også høre at “militæraksjonen mot Irak var planlagt av zionister”.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Selv om noen delegater forlot salen hilste et flertall av delegatene Ahmadinejad med applaus, skriver Jerusalem Post.

Klovner protesterte
Allerede i det øyeblikket Ahmadinejad begynte å tale var det noen få aktivister, utkledd som klovner, som ropte protester. Demonstrantene, som var unge jødiske studenter fra Frankrike, ble straks ført ut av konferansesalen.

Støre fulgte etter Ahmadinejad
Norges utenriksminister Jonas Gahr Støre var neste taler etter Ahamdinejad.

– Irans president har brukt sin ytringsfrihet, men truer fokuset med denne konferansen, sa Støre.

– Jeg hørte oppvigleri til hat i presidentens tale, sa utenriksministeren.

Støre tok klar avstand fra Ahmadinejads uttalelser uten å nevne anklagene mot Israel spesielt.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise