Europeiske land gikk ut i protest mot Ahmadinejad

  Irans president Mahmoud Ahmadinejad innledet det andre plenumsmøtet på FNs Durban II-konferanse i Geneve mandag ettermiddag. På ny brukte Irans president FNs talerstol til å angripe “det totalt rasistiske” zionistiske regimet. – Det må settes en stans for zionisme, sa Ahmadinejad. Han hevdet USA, Europa og Israel “destabiliserer hele verden”. En stor gruppe europeiske […]

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Flere representanter i salen møtte presidenten for den islamske republikken med stående applaus da han kom inn i lokalet.

 

Irans president Mahmoud Ahmadinejad innledet det andre plenumsmøtet på FNs Durban II-konferanse i Geneve mandag ettermiddag. På ny brukte Irans president FNs talerstol til å angripe “det totalt rasistiske” zionistiske regimet.

– Det må settes en stans for zionisme, sa Ahmadinejad. Han hevdet USA, Europa og Israel “destabiliserer hele verden”.

En stor gruppe europeiske representanter og diplomater forlot salen allerede da Ahmadinejad etter en kort innledning med bønn til Allah, og kritikk av FNs sikkerhetsråd, begynte å snakke om Israel som et “totalt rasistisk regime”.

Blant diplomatene som reiste seg var representanter fra Frankrike, Finland og Danmark. Norges delegasjon valgte å bli sittende.

Delegatene som ble sittende fikk høre at staten Israel, “de mest voldelige rasister”, ble etablert som påskudd for å kompensere for “ondskap gjort i rasismens navn”. De fikk også høre at “militæraksjonen mot Irak var planlagt av zionister”.

– Selv om noen delegater forlot salen hilste et flertall av delegatene Ahmadinejad med applaus, skriver Jerusalem Post.

Klovner protesterte
Allerede i det øyeblikket Ahmadinejad begynte å tale var det noen få aktivister, utkledd som klovner, som ropte protester. Demonstrantene, som var unge jødiske studenter fra Frankrike, ble straks ført ut av konferansesalen.

Støre fulgte etter Ahmadinejad
Norges utenriksminister Jonas Gahr Støre var neste taler etter Ahamdinejad.

– Irans president har brukt sin ytringsfrihet, men truer fokuset med denne konferansen, sa Støre.

– Jeg hørte oppvigleri til hat i presidentens tale, sa utenriksministeren.

Støre tok klar avstand fra Ahmadinejads uttalelser uten å nevne anklagene mot Israel spesielt.

 

Forrige artikkelSharansky overtar i Jewish Agency
Neste artikkelObama: – Vi kunne ikke delta i Geneve
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.