Iran kan ha første atombombe klar i 2010

Iran gjenopptok sitt militære atomprogram i 2005. I 2006 gjorde det ferdig forsknings- og utviklingsprosessen. I 2007 begynte det å anrike uran industrielt. I 2008 krysset det den teknologiske terskelen for å få til å produsere atomvåpen. I slutten av 2009, altså om noen få måneder, har Iran nok spaltbart materiale til å lage sin første atombombe.

MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Hvis Iran bestemmer seg for å lage den første atombomben så raskt som mulig, kan den gjøres ferdig innen sommeren 2010. Men i den pressede situasjonen de iranske styresmaktene er i for tiden, kan det tenkes at de bestemmer seg for å vente med å lage atombombene ferdig. De vil da fortsette å lage mer materiale. Det er snakk om å øke antall sentrifuger fra 7.000 til 30.000. Da vil de om noen få år ha nok materiale til å lage et dusin bomber samtidig. Når det har skjedd, vil Iran ha alle kortene, for da vil det være helt umulig å ramme alle disse bombene militært.

Arabiske land
Amerikanerne får i disse dager et klart budskap fra flere av sine arabiske allierte: Hvis Iran får atomvåpen, kommer flere land til å skaffe seg dem. Egypt, Saudi-Arabia og Tyrkia forbereder seg allerede på å lage atomvåpen.

USA vil forsøke dialog. Dersom det mislykkes (noe nesten alle israelske jøder forventer), skal man forsterke de økonomiske og politiske sanksjonene. Men Israel venter at det blir “for lite og for seint”, og at Iran vil gå videre for fullt uansett. Israel må da avgjøre: Skal det bombe eller ikke? Det er et meget vanskelig valg.

Kilde: En artikkel 15. august 2009 av Ari Shavit i Ha’aretz.

 

Forrige artikkelBygging i bosetninger ned 15 prosent
Neste artikkelSkolejenter på Gaza-stripen må bruke hijab
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -