Iran kan ha første atombombe klar i 2010

Hvis Iran bestemmer seg for å lage den første atombomben så raskt som mulig, kan den gjøres ferdig innen sommeren 2010. Men i den pressede situasjonen de iranske styresmaktene er i for tiden, kan det tenkes at de bestemmer seg for å vente med å lage atombombene ferdig. De vil da fortsette å lage mer materiale. Det er snakk om å øke antall sentrifuger fra 7.000 til 30.000. Da vil de om noen få år ha nok materiale til å lage et dusin bomber samtidig. Når det har skjedd, vil Iran ha alle kortene, for da vil det være helt umulig å ramme alle disse bombene militært.

Arabiske land
Amerikanerne får i disse dager et klart budskap fra flere av sine arabiske allierte: Hvis Iran får atomvåpen, kommer flere land til å skaffe seg dem. Egypt, Saudi-Arabia og Tyrkia forbereder seg allerede på å lage atomvåpen.

USA vil forsøke dialog. Dersom det mislykkes (noe nesten alle israelske jøder forventer), skal man forsterke de økonomiske og politiske sanksjonene. Men Israel venter at det blir “for lite og for seint”, og at Iran vil gå videre for fullt uansett. Israel må da avgjøre: Skal det bombe eller ikke? Det er et meget vanskelig valg.

Kilde: En artikkel 15. august 2009 av Ari Shavit i Ha’aretz.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag