Oppfordrer Irans folk til å protestere

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

– Israel har ikke noe fiendskap mot det iranske folk. Vi har dyp respekt for dem og ønsker å samarbeide for å skape en bedre virkelighet i regionen. Problemet knytter seg til det iranske regimet og deres handlinger, spesielt når det gjelder atomspørsmålet. Dette er et regime som oppfordrer til “Død over USA, Storbritannia og Israel”. Det iranske regimet sprer ustabilitet, støtter terror og undertrykker sitt eget folk. Det er umulig å akseptere atomvåpen i hendene på et slikt regime, sa Ayalon.

Statssekretæren ville ikke utelukke at Iran starter en regional krig.

– Det er frykt for at Iran – ettersom de blir mer presset av sanksjoner – vil få sine tilhengere i Hizbollah og Hamas til å starte militær aksjon mot Israel. Det er også mulig at Iran vil gjøre militære bevegelser mot de arabiske Gulf-statene og ramme oljestrømmen til hele verden. Dette vil få hele situasjonen til å utvikle seg til en omfattende konfrontasjon. Husk at sanksjonene er rettet mot Irans tiltak for å væpne seg med atomvåpen, og hvis de ikke gir resultater, vil USA og andre nasjoner vurdere andre alternativer, sa Ayalon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Iran utvikler ikke bare atomteknologi, men også rakettsystemer som truer land så langt borte som Europa, påpekte statssekretæren.

Ayalon oppfordret det iranske folk til å reise seg i protest mot det “aggressive, diktatoriske regimet” i Teheran.

– Jo mer folket i Iran trapper opp sine protestaktiviteter, jo større vil den internasjonale støtten være, sa Ayalon.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag