– Angrep på Iran ville skapt regional konflikt

Seniordirektør for Midtøsten-saker ved Det nasjonale sikkerhetsrådet i USA, Bruce Riedel, mener et israelsk angrep på Iran ville fått fatale konsekvenser for hele regionen. Et slikt forsvarsangrep ville trolig utløse en regional konflikt, sier han til Yedioth Aharonoth.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

– Et israelsk angrep på Iran kunne utløse en regional konflikt fra Afghanistan til Gaza-stripen. For Obama-administrasjonen ville det vært en katastrofe, advarer Riedel. Skulle en slik situasjon inntreffe ville Iran rette sine ballistiske raketter mot Israel, og aktivisere Hizbollah i Libanon. – Hizbollah vil se på et Iran-angrep som en trussel mot sin ledernasjon.

Det er godt mulig at de ville innlede en ny Libanon-krig, men denne gangen med flere raketter enn de hadde i 2006, tror den tidligere CIA-analytikeren og Obama-rådgiveren. – Vi har all grunn til å tro at iranerne vil se på et israelsk angrep mot deres atomfasiliteter som et felles amerikansk-israelsk angrep, og dermed svare med angrep ikke bare mot israelske mål, men også amerikanske, legger han til. Riedel kritiserer også mediedebatten rundt et eventuelt Iran-angrep i Israel og mener den kun “kaster ved på bålet.”Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise