Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Angrep på Iran ville skapt regional konflikt

Seniordirektør for Midtøsten-saker ved Det nasjonale sikkerhetsrådet i USA, Bruce Riedel, mener et israelsk angrep på Iran ville fått fatale konsekvenser for hele regionen. Et slikt forsvarsangrep ville trolig utløse en regional konflikt, sier han til Yedioth Aharonoth.

– Et israelsk angrep på Iran kunne utløse en regional konflikt fra Afghanistan til Gaza-stripen. For Obama-administrasjonen ville det vært en katastrofe, advarer Riedel. Skulle en slik situasjon inntreffe ville Iran rette sine ballistiske raketter mot Israel, og aktivisere Hizbollah i Libanon. – Hizbollah vil se på et Iran-angrep som en trussel mot sin ledernasjon.

Det er godt mulig at de ville innlede en ny Libanon-krig, men denne gangen med flere raketter enn de hadde i 2006, tror den tidligere CIA-analytikeren og Obama-rådgiveren. – Vi har all grunn til å tro at iranerne vil se på et israelsk angrep mot deres atomfasiliteter som et felles amerikansk-israelsk angrep, og dermed svare med angrep ikke bare mot israelske mål, men også amerikanske, legger han til. Riedel kritiserer også mediedebatten rundt et eventuelt Iran-angrep i Israel og mener den kun «kaster ved på bålet.»


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart