Iransk soldat vil vende hjem

Knesset har mottatt en forespørsel fra en iransk soldat med jødiske aner, som ber om å få gjennomføre “aliyah” sammen med sin jødiske familie, skriver Yedioth Aharonoth.

I en epost skriver soldaten om hvordan han har tjenestegjort i militæret og om sine jødiske røtter. Mannen hevder foreldrene har blitt muslimer av ren frykt for regimet. Men besteforeldrene hans var jøder og han selv føler seg som jøde. Derfor ber han om hjelp til å kunne vende hjem til Israel.  Iraneren ba også om å få tips om hvordan han kan komme seg ut av Iran og sa at hans store drøm var å bo i Israel og studere der.  Han skal ha fått beskjed om å oppgi mer detaljer om seg selv, med løfte om at Knesset vil forsøke å hjelpe ham.

– Han ber oss rett og slett om å redde ham, og uttrykker sitt ønske om å returnere til Israel. Den nye virkeligheten i Midtøsten krever at Israel hjelper enhver jøde, hvorhen han er, og akkurat nå behandler vi ham som en jøde. Vi må handle med forsiktighet for å hjelpe spesielt de jødene som kommer til oss fra fiendtlige stater, forklarer Knesset-medlem for Likud Danny Donon. Det var han som mottok eposten. Nå stoler han på at Jewish Agency klarer å løse saken.

Forrige artikkelEgypt kritiserer bosetningsakvititet
Neste artikkel– Iran-debatt hjelper Israels sak
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no