Barak: – Hadde jeg vært iraner ville jeg prøvd å få atomvåpen

Forsvarsminister Ehud Barak uttalte torsdag i et intervju med PBS at dersom han hadde vært iraner, ville han ønsket seg atomvåpen.

– Iran er nøyaktig det IAEA-rapporten sier, og det har de vært i en god stund. Av en eller annen grunn mottok tidligere IAEA-sjef Mohamed ElBaradei Nobels fredspris, men han fortalte aldri sannheten. Det er åpenbart at Iran er fast bestemt på å oppnå militær atomkapasitet, sa Barak. På spørsmål om han ville skaffet seg atomvåpen dersom han var iraner, svarte Barak:

– Trolig, jeg lurer ikke meg selv til å tro at de gjør dette kun på grunn av Israel. De har en 4.000 år lang historie. De ser rundt seg og ser at India har atomvåpen, kineserne har atomvåpen, Pakistan har atomvåpen […] Israel har angivelig det også, sa Barak. Forsvarsministeren forklarte også at et Iran med atomkapasitet vil endre hele situasjonen i Midtøsten og føre til et atomvåpenkappløp.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise