Netanyahu usikker på sanksjonseffekt

Statsminister Benjamin Netanyahu ønsker seg tøffere sanksjoner mot den iranske sentralbanken.

Benjamin Netanyahu og Danny Shapiro
- Vi må få på plass hardere sanksjoner. Vil det hjelpe? Det er vanskelig å si, sa statsminister Benjamin Netanyahu torsdag. Bildet er fra et møte med den amerikanske ambassadøren i Tel Aviv, Dan Shapiro, 4. august 2011. Foto: Den amerikanske ambassaden i Tel Aviv, flickr.com.

– Vi trenger hardere sanksjoner. Vil det hjelpe? Det er vanskelig å si, men tøffere sanksjoner mot sentralbanken og oljeindustrien er nødvendig, sa Benjamin Netanyahu da han gjestet Romania torsdag.

Amerikanerne har nettopp innført nye sanksjoner mot Iran, som også vil bli fulgt opp av Storbritannia og Canada. Hensikten er å presse Iran til å avbryte deres militære atomprogram og begynne å samarbeide med IAEA.  Sanksjonene har fokus på den iranske oljenæringen, men har unngått å ramme sentralbanken. USA frykter det kan påvirke den globale oljeprisen og ødelegge forsøkene på å skape fornyet vekst i Europas og USAs økonomier.

Vil opprettholde freden
Under en pressekonferanse med Romanias statsminister Emil Boc, snakket Netanyahu også om fredsavtalen med Egypt, rapporterer Yedioth Aharonoth. 28. november skal landet gjennom et parlamentsvalg, som trolig vil føre til at ulike islamistgrupper tar over makten.

– Israel og Egypt har begge en stor interesse av å opprettholde freden, for å garantere stabilitet i hjertet av Midtøsten. Det er mange grunner til å opprettholde freden, og vi vet at det er mange elementer som forsøker å bryte den. Men vi samarbeider med egypterne for å opprettholde freden i en praktisk betydning, ved å bekjempe infiltrører og terrorhandinger, forklarte han.

Forholdet mellom Romania og Israel er svært vennskapelig. Nylig avtalte landene at IAF skal få gjennomføre flyøvelser i rumensk luftrom, etter at en liknende avtale med Tyrkia har falt i grus.

Forrige artikkelSyria med i UNESCO-komité for menneskerettigheter
Neste artikkelAbbas og Mashaal er “partnere”
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no