Israel har “ny kontakt” med arabiske stater

Trusselen fra Irans atomvåpenprogram fører Israel sammen med nye arabiske stater.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Statsminister Benjamin Netanyahu pakket det inn med forsiktige ord under et statsbesøk i Romania torsdag.

– Vi er glad for at vi kan utvide disse nye vennskapene – forresten både i regionen, vi var i kontakt med noen av landene, de arabiske landene, men også utenfor regionen ved å knytte tettere bånd [med Romania] som er naturlig for oss, sa Netanyahu.

En regjeringskilde sier det klarere til Jerusalem Post:

– På grunn av den iranske atomtrusselen, har vi nylig hatt kontakt med land i regionen som deler vår bekymring, sier den anonyme kilden.

Verken Netanyahu eller hans medarbeidere har vært villig til å navngi arabiske land, men det er mulig at dialogen retter seg mot Saudi-Arabia og andre stater i Gulf-området.

Wikileaks-avsløringer avdekket at arabiske ledere gjentatte ganger har bedt USA om å stanse Irans atomprogram. I 2008 ba den saudiske ambassadøren i Washington den amerikanske generalen David Petraeus om å “kutte av hodet av [den iranske] slangen.”

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise