Israel har “ny kontakt” med arabiske stater

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Statsminister Benjamin Netanyahu pakket det inn med forsiktige ord under et statsbesøk i Romania torsdag.

– Vi er glad for at vi kan utvide disse nye vennskapene – forresten både i regionen, vi var i kontakt med noen av landene, de arabiske landene, men også utenfor regionen ved å knytte tettere bånd [med Romania] som er naturlig for oss, sa Netanyahu.

En regjeringskilde sier det klarere til Jerusalem Post:

– På grunn av den iranske atomtrusselen, har vi nylig hatt kontakt med land i regionen som deler vår bekymring, sier den anonyme kilden.

Verken Netanyahu eller hans medarbeidere har vært villig til å navngi arabiske land, men det er mulig at dialogen retter seg mot Saudi-Arabia og andre stater i Gulf-området.

Wikileaks-avsløringer avdekket at arabiske ledere gjentatte ganger har bedt USA om å stanse Irans atomprogram. I 2008 ba den saudiske ambassadøren i Washington den amerikanske generalen David Petraeus om å “kutte av hodet av [den iranske] slangen.”Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag