– Isfahan-eksplosjon skadet atominstallasjon

– Det er ingen tvil om at dette ikke er noen ulykke, sier israelske etterretningskilder.

Isfahan sentrum. Foto: Fernando Nunes, flickr.com.
Illustrasjonsfoto: Isfahan sentrum. Foto: Fernando Nunes, flickr.com.

En eksplosjon som rammet den iranske byen Isfahan mandag, skal ha gjort skade på en atominstallasjon rett utenfor byen, melder avisen The Times.

Bilder fra en etterretningssatelitt skal vise tydelige ødeleggelser, på tross av at Iran hevder smellet aldri fant sted.

Ingen ulykke
Israelske etterretningskilder sier til avisen at det ikke er tvil om at Isfahan ble utsatt for en eksplosjon som også rammet atomanlegget, og at “det ikke var noen ulykke”.

Det var først det iranske nyhetsbyrået Fars som meldte om eksplosjonen for to dager siden. Meldingen ble senere tilbakevist av Irans regjering.

Kaller hjem “alt diplomatisk personell”
Storbritannia har denne uken besluttet å kalle hjem alt diplomatisk personell fra Teheran. To bygninger til den britiske ambassaden ble angrepet av opprørere tirsdag. Aktivistene tok seg inn gjennom sikkerhetssperringer, knuste vinduer og kastet brannbomber mot bygningene. De skal også ha brent et britisk flagg. Dette kom som protest mot at Storbritannia har innført nye sanksjoner mot regimet.

– Utenriksdepartementet beklager at protestene ledet til uakseptabel oppførsel. Vi respekterer og vi er forpliktet på internasjonale reguleringer når det gjelder immuniteten og sikkerheten til diplomater og diplomatiske bygninger, heter det i en presseuttalelse fra britisk UD.

– Irans manglende evne til å forsvare britiske arbeidere og britisk eiendom var en skam, sa Storbritannias statsminister David Cameron samme dag.

EU og USA har fordømt angrepene.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise