– Israel ønsker ingen krig med Iran

Ehud Barak sier han ville være “svært fornøyd” dersom sanksjoner og diplomati får Iran til å droppe sine atomvåpenplaner.

Illustrasjonsfoto: Amerikansk militærøvelse. Foto: Bruker Kelly B., flickr.com.

– Israel ønsker ingen krig med Iran og har ikke til hensikt å handle nå, sa forsvarsminister Ehud Barak torsdag.

Hans kommentarer kommer som en reaksjon på uttalelsene til USAs forsvarssjef Martin Dempsey, som sa at han ikke visste om Israel ville si ifra til amerikanerne før et angrep. Dempsey sa også at Iran er en “eksistensielt trussel” for Israel og at Jerusalem “ikke deler” amerikanernes syn på at sanksjoner kan være tilstrekkelig.

Barak understreket ifølge Ha’aretz at Israel er “svært sterkt og langt i fra paralysert av redsel eller frykt, og må fortsette rolig og behersket framover”.

– Ethvert steg som ville gjøre militær innblanding unødvendig er positivt […] Jeg ville blitt svært fornøyd dersom sanksjoner og diplomati kan få fjernet det militære atomprogrammet, la han til.

Forrige artikkelVillig til å oppgi atomvåpen dersom Iran gjør det samme
Neste artikkelNetanyahu kritiserer Livni for Abbas-møte
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no