Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Storbritannia vil ha hardere EU-sanksjoner

Storbritannias utenriksminister William Hague (t.h.) ønsker tøffere EU-sanksjoner mot Iran. Her ser vi Hague i Afghanistan, under samtaler med marinesjef Peter Cameron. Foto: ISAF.
Storbritannias utenriksminister William Hague vil be EU om å stramme kraftig inn overfor Iran.

– Jeg vil arbeide for en intensivering av de økonomiske sanksjonene mot Iran. Særlig for å forsterke isolasjonen av den iranske finanssektoren, sa Storbritannias utenriksminister William Hague til BBC radio torsdag.

Hague er i Brüssel for å kjempe igjennom kraftigere EU-sanksjoner mot Teheran, som ifølge en nylig publisert IAEA-rapport har til hensikt å skaffe seg atomvåpen. Det er som et resultat av denne rapporten at EUs nasjonale utenriksministere er samlet i Belgia.

Ambassadeangrep ikke grunnen
– Jeg understreker at de tiltakene jeg håper vi vil bli enige om i dag, er relatert til det iranske atomprogrammet. Det er ikke tiltak som kommer som reaksjon på hva som hendte med ambassaden vår, sa han.

Storbritannia har de siste dagene kalt hjem sine diplomater fra Iran, etter at en gruppe aktivister angrep ambassadebygninger i Teheran. Onsdag sendte de også Irans diplomater i London på dør.

– Vårt store, langsiktige problem er det iranske atomprogrammet, faren det utgjør for fred i Midtøsten og verden forøvrig […] og det er derfor jeg håper at vi vil bli enige om i dag å intensivere EUs sanksjoner mot Iran, sa Hague.

Angrep kan styrke sanksjonstilhengerne
Mye har EUs ledere allerede blitt enige om før møtet kommer i gang. EU vil legge til 180 navn på listen over iranske personer og bedrifter som blir underlagt sanksjoner. Men mange medlemsland er usikre på hvor mye økonomisk press unionen skal legge på Teheran, siden de er ikke er enige i at Iran har annet enn fredelige hensikter med sitt atomprogram.

Likevel kan angrepene på den britiske ambassaden i Teheran føre til at kraftigere sanksjoner blir gjennomført.

– Fra et politisk standpunkt kan ikke dette angrepet, tror jeg, virke til fordel for de EU-medlemslandene som ønsker å lette presset på Iran, sier en EU-diplomat til Reuters.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart