– Vet ikke om Israel vil si ifra før Iran-angrep

Lederen i det amerikanske forsvaret er usikker på om Israel vil tipse dem, før de eventuelt velger å angripe Iran.

Den amerikanske generalen og forsvarssjefen Martin Dempsey mener Israel og USA nå ser ulikt på hvordan man skal behandle Iran-problemet. Foto: Erin A. Kirk-Cuomo, den amerikanske forsvarssjefens kontor.

USAs forsvarssjef Martin Dempsey sier til Reuters at de er usikre på om israelerne vil si ifra før de eventuelt angriper iranske atominstallasjoner. Han vedkjenner også at de to landene har ulik strategi når det gjelder hvordan en ønsker å løse krisen.

Dempsey forklarer at amerikanerne fortsatt står fast på at diplomatiet og sanksjoner er veien å få stanset Teheran fra å skaffe seg atomvåpen, selv om de ikke utelukker militære løsninger.

– Jeg er ikke sikker på om israelerne deler vår vurdering på dette, sa Dempsey. Han påpekte også at Iran-trusselen er “en eksistensiell trussel” for Israel.

På spørsmål om Israel kom til å varsle USA før de eventuelt gikk til forsvarskrig, svarte Dempsey: “Jeg vet ikke.”

Han ville ikke uttale seg om Israel er i stand til å ødelegge Irans atominstallasjoner i militære angrep.

Forrige artikkelAbbas med eget grenseforslag
Neste artikkelAlbania forsvarer Israel og fordømmer Iran
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no