– Vet ikke om Israel vil si ifra før Iran-angrep

Den amerikanske generalen og forsvarssjefen Martin Dempsey mener Israel og USA nå ser ulikt på hvordan man skal behandle Iran-problemet. Foto: Erin A. Kirk-Cuomo, den amerikanske forsvarssjefens kontor.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

USAs forsvarssjef Martin Dempsey sier til Reuters at de er usikre på om israelerne vil si ifra før de eventuelt angriper iranske atominstallasjoner. Han vedkjenner også at de to landene har ulik strategi når det gjelder hvordan en ønsker å løse krisen.

Dempsey forklarer at amerikanerne fortsatt står fast på at diplomatiet og sanksjoner er veien å få stanset Teheran fra å skaffe seg atomvåpen, selv om de ikke utelukker militære løsninger.

– Jeg er ikke sikker på om israelerne deler vår vurdering på dette, sa Dempsey. Han påpekte også at Iran-trusselen er “en eksistensiell trussel” for Israel.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På spørsmål om Israel kom til å varsle USA før de eventuelt gikk til forsvarskrig, svarte Dempsey: “Jeg vet ikke.”

Han ville ikke uttale seg om Israel er i stand til å ødelegge Irans atominstallasjoner i militære angrep.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag