“Her ligger mannen som ønsket å ødelegge Israel begravd”

Brigader Hassan Mogaddam hadde et ønske å få skrevet dette på sin gravstein.

Generalmajor Hassan Moqaddam ble drept i eksplosjonen som gjorde store ødeleggelser på en base til revolusjonsgarden i Iran 12. november 2011. (Foto: Fars, ISIS)
Generalmajor Hassan Moqaddam ble drept i eksplosjonen som gjorde store ødeleggelser på en base til revolusjonsgarden i Iran 12. november 2011. (Foto: Fars, ISIS)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Brigader Hassan Moqaddam og 16 andre medlemmer av den iranske revolusjonsgarden ble drept i en eksplosjon på en militærbase ved Bid Ganeh i Iran søndag 13. november. Eksplosjonen i militærbasen skal ha vært så kraftig at den ble registrert i Teheran som ligger 45 kilometer unna.

Satelittbilder viser at militærbasen ble utsatt for omfattende ødeleggelser.

Dette bildet er tatt før eksplosjonen.

Satelittbilde fra 9. september 2011, omtrent to måneder før eksplosjonen. (GeoEye via Google Earth)
Satelittbilde fra 9. september 2011, omtrent to måneder før eksplosjonen. (GeoEye via Google Earth)

Dette bildet er tatt etter eksplosjonen.

Bildet fra 22. november, ni dager etter eksplosjonen, viser omfattende ødeleggelser. (Foto: Digital Globe - ISIS)
Bildet fra 22. november, ni dager etter eksplosjonen, viser omfattende ødeleggelser. (Foto: Digital Globe - ISIS)

Bildene er publisert på nettet av Institute for Science and International Security (ISIS). Ifølge opplysninger som ISIS gjengir, var revolusjonsgarden i ferd med å teste en ny rakett eller et nytt rakettelement i forkant av eksplosjonen.

 

Hatet Israel

Det er også blitt spekulert i om Mossad stod bak eksplosjonen. Det er i hvert fall tydelig at den mest fremstående offiseren som ble drept ikke var noen stor tilhenger av Israel.

Ifølge fardanews.com og bloggen Iran Daily Brief hadde Moqaddam et siste ønske for utforming av sin gravstein. Der skulle det stå: “Her ligger mannen som ønsket å ødelegge Israel begravd.”

Moqaddam, som også av noen kilder blir omtalt som generalmajor, var sjef for revolusjonsgardens våpenproduksjon og industriforskning. Han er blitt omtalt som “ariktekten” til Irans rakettforsvar.

– Martyr Moqaddam var hovedariktekten til revolusjonsgardens kanon- og rakettkraft, og grunnleggeren for avskrekningskraften til vårt land, sa Hossein Salami, nestleder i revolusjonsgarden, i forbindelse med gravleggelsen.

Moqaddams betydning blir tydelig ved at Irans øverste leder Khamenei deltok under begravelsen. Se klipp fra begravelsen fra iransk tv.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FIOhaF9cUJ8&feature=player_embedded[/youtube]


Forrige artikkelKuwait TV: Allah gjorde jødene til apekatter og griser
Neste artikkelArendal Frikirke bryter med Kirkens Nødhjelp
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.