Australia utvider sanksjonene mot Iran

Canberra strammer inn handelsvirksomheten med Irans olje- og finanssektorer.

Australias utenriksminister Kevin Rudd. Foto: Asia Pacific Civil-Military Centre of Excellence.

Australia slår følge med Canada, USA og Storbritannia, og utvider sine sanksjoner mot Iran. Australsk næringsliv vil i mindre grad enn før stå fritt til å drive handel med de iranske olje-, gass- og finanssektorene.

Utenriksminister Kevin Rudd sier regjeringen i Canberra er blitt stadig mer bekymret for atomprogrammet i Iran. Han oppfordrer Iran til å etterkomme kravene fra FN og Det internasjonale atomenergibyrået om å stanse sitt militære atomprogram, samt åpne for innsyn for observatører, skriver nyhetsbyrået AFP.

Vesten frykter at Iran ikke bare har fredelige hensikter med sitt atomprogram, slik Teheran hevder selv. Deres frykt underbygges av en IAEA-rapport som ble sluppet i høst, som langt på vei beviser at iranerne ønsker å utvikle atomvåpen.

Forrige artikkelHevder Iran forbereder seg på krig
Neste artikkelIngen tegn på kompromiss fra palestinsk side
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no