Australia utvider sanksjonene mot Iran

Canberra strammer inn handelsvirksomheten med Irans olje- og finanssektorer.
Australias utenriksminister Kevin Rudd. Foto: Asia Pacific Civil-Military Centre of Excellence.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Australia slår følge med Canada, USA og Storbritannia, og utvider sine sanksjoner mot Iran. Australsk næringsliv vil i mindre grad enn før stå fritt til å drive handel med de iranske olje-, gass- og finanssektorene.

Utenriksminister Kevin Rudd sier regjeringen i Canberra er blitt stadig mer bekymret for atomprogrammet i Iran. Han oppfordrer Iran til å etterkomme kravene fra FN og Det internasjonale atomenergibyrået om å stanse sitt militære atomprogram, samt åpne for innsyn for observatører, skriver nyhetsbyrået AFP.

Vesten frykter at Iran ikke bare har fredelige hensikter med sitt atomprogram, slik Teheran hevder selv. Deres frykt underbygges av en IAEA-rapport som ble sluppet i høst, som langt på vei beviser at iranerne ønsker å utvikle atomvåpen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise