Hevder Iran forbereder seg på krig

Vestlige etterretningskilder sier Irans militære styrker forbereder seg på mulig krigssituasjon.

Illustrasjonsfoto: Soloppgang i Teheran. Foto: Hamed Saber, flickr.com

Iran er i ferd med å flytte sine ballistiske raketter, eksplosiver og sine tropper i forsvarsposisjoner, hevder vestlige etterretningskilder overfor The Guardian. Slik håper de å kunne være operative og effektive dersom Israel og USA skulle angripe landet. Lederen for revolusjonsgarden, Ali Jafaari, skal også ha økt beredskapen.

Langdistanserakettene skal nå ha blitt plassert på hemmelige steder rundt om i hele landet. Luftforsvaret har utpekt egne enheter som skal svare på eventuelle angrep fra luftrommet.

– Innad i den øverste ledelsen i det iranske regimet er det en stor frykt for at de vil bli offer for et overraskende militært angrep av Israel eller USA. Derfor tar de alle mulige forhåndsregler for å sikre at de kan forsvare seg selv skikkelig, dersom et angrep finner sted, sier en vestlig etterretningskilde til den britiske avisen.

Militæroperasjon kan mislykkes
En rapport som snart skal bli utgitt av American Enterprise Institute for Public Research (AEI), sier at “det er store muligheter for at et vestlig forsøk på å stanse Iran fra å oppnå atomvåpen vil mislykkes”, rapporterer Yedioth Aharonoth.

Skulle et militært angrep finne sted, må USA lede de internasjonale styrkene, heter det videre.

Visepresident i AEI, Danielle Pletka, hevder Iran vil ha atomvåpen innen 2013 og tror et sterkt amerikansk militære kan være nok til å forhindre at Teheran faktisk bruker våpnene, når de først har fått dem.

Forrige artikkelHvordan kunne islamistene seire i Egypt?
Neste artikkelAustralia utvider sanksjonene mot Iran
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no