Hevder Iran forbereder seg på krig

Vestlige etterretningskilder sier Irans militære styrker forbereder seg på mulig krigssituasjon.
Illustrasjonsfoto: Soloppgang i Teheran. Foto: Hamed Saber, flickr.com

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Iran er i ferd med å flytte sine ballistiske raketter, eksplosiver og sine tropper i forsvarsposisjoner, hevder vestlige etterretningskilder overfor The Guardian. Slik håper de å kunne være operative og effektive dersom Israel og USA skulle angripe landet. Lederen for revolusjonsgarden, Ali Jafaari, skal også ha økt beredskapen.

Langdistanserakettene skal nå ha blitt plassert på hemmelige steder rundt om i hele landet. Luftforsvaret har utpekt egne enheter som skal svare på eventuelle angrep fra luftrommet.

– Innad i den øverste ledelsen i det iranske regimet er det en stor frykt for at de vil bli offer for et overraskende militært angrep av Israel eller USA. Derfor tar de alle mulige forhåndsregler for å sikre at de kan forsvare seg selv skikkelig, dersom et angrep finner sted, sier en vestlig etterretningskilde til den britiske avisen.

Militæroperasjon kan mislykkes
En rapport som snart skal bli utgitt av American Enterprise Institute for Public Research (AEI), sier at “det er store muligheter for at et vestlig forsøk på å stanse Iran fra å oppnå atomvåpen vil mislykkes”, rapporterer Yedioth Aharonoth.

Skulle et militært angrep finne sted, må USA lede de internasjonale styrkene, heter det videre.

Visepresident i AEI, Danielle Pletka, hevder Iran vil ha atomvåpen innen 2013 og tror et sterkt amerikansk militære kan være nok til å forhindre at Teheran faktisk bruker våpnene, når de først har fått dem.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise