Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Canadas statsminister: Iran – den mest alvorlige trusselen i verden

Canadas statsminister Stephen Harper (Foto: Remy Steinegger)
Canadas statsminister Stephen Harper (Foto: Remy Steinegger)
- Iran er “verdens mest alvorlige trussel mot internasjonal fred og sikkerhet”, sier Stephen Harper. Han er sikker på at Teheran utvikler atomvåpen.

Canadas statsminister Stephen Harper mener et koordinert svar er nødvendig for å konfrontere Teherans atomutvikling.

– Etter min mening, er [Iran] verdens mest alvorlige trussel mot internasjonal fred og sikkerhet, sier Harper til den kanadiske radiostasjonen CHQR.

Han tviler ikke på hva Irans mål er.

– Dette er et regime som ønsker å anskaffe seg atomvåpen, sier han.

Canada jobber med sine allierte for å få på plass tøffe sanksjoner mot Iran, i et forsøk på å hindre dem i å anskaffe atomvåpen. Ifølge Harper viser Irans trussel om å stenge Hormuz- stredet, som er en viktig passasje for oljeleveranser fra Gulfen til det globale markedet, viser at de vestlige sanksjonene er suksessfulle.

– Irans trussel om å stenge stredet er et svar på effekten sanksjonene har hatt, sier Harper. Statsministeren mener sanksjoner er den riktige måten å takle den iranske atomtrusselen på, og at et koordinert internasjonalt svar ville være mer effektiv.

Russland og Kina, to land som er store forbrukere av iransk olje og generelt tilbakeholdende med å adoptere internasjonale resolusjoner i forhold til Iran, er også opptatt av Irans atomprogram, hevder Harper. Hittil har ikke disse landene fulgt USA, Canada og Storbritannia i de siste rundene av sanksjoner.

Det har vært økt spenning mellom Iran og Canada den siste uken, etter at Teheran refset den canadiske charge d’affaires i Teheran, Dennis Horak, for Canadas behandling av sine urinnvånere. En talsmann for Canadas utenriksdepartement sa at Iran kritikk var absurd og at det var «synd at regimet i Teheran ikke velger å se på sine egne interne feil før de tyr til … denne typen latterlige PR stunt».

 

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart