Atomekspert utsatt for attentat i Teheran

Mostafa Ahmadi Roshan (32) ledet en avdeling ved anrikningsanlegget for uran i Natanz.

Bilde fra åstedet i Teheran. (Skjermdump fra Press TV)
Bilde fra åstedet i Teheran. (Skjermdump fra Press TV)

Iran har mistet nok en viktig atomekspert, en ung professor som muligens var en sentral brikke i landets atomvåpenprogram. Det halvoffisielle nyhetsbyrået Fars melder at Mostafa Ahmadi Roshan ble drept av en bombe som ble plassert på hans bil av to personer på en motorsykkel. Eksplosivene ble festet på bildøren med magneter. Eksplosjonen drepte  atomeksperten. En person som stod like ved på fortauet skal ha blitt drept, og en annen person i kjøretøyet alvorlig skadet, ifølge det øyenvitner opplyser til nyhetsbyrået Reuters. Fra iranske medier blir det foreløpig meldt kun om to skadde personer, utenom atomeksperten.

– Det er zionistene som står bak, slår viseguvernør Safarali Baratloo i de lokale myndighetene fast.

Minst fire iranske atomeksperter er blitt utsatt for attentater de siste årene. Myndighetene i Teheran har alltid anklaget USA og Israel for å stå bak. Begge landene avviser anklagene.

 

Forrige artikkel– Israel forbereder seg på å ta imot alawitt-flyktninger
Neste artikkelDobbelbudskap fra Abbas
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.