Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Barak: – Iran-angrep er ”veldig langt borte”

Forsvarsminister Ehud Barak (t.h.), statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarssjef Benny Gantz.
Forsvarsminister Ehud Barak (t.h.), statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarssjef Benny Gantz.
- Internasjonale tiltak for å stanse Irans atomvåpenprogram virker, og en avgjørelse om et eventuelt israelsk angrep på Iran er ”veldig langt borte”, sier forsvarsminister Ehud Barak.

Forsvarsministeren sa onsdag morgen til Hærens Radio at USA kjenner Israels posisjon og planer. Han avviste en uttalelse fra USAs forsvarssjef Martin Dempsey fra desember som den gang hevdet at Israel neppe vil oppdatere USA i forkant av et angrep.

– Den kommentaren [fra Dempsey] skulle legge press på Israel til ikke å angripe Iran, forklarte Barak.

General Dempsey kommer til Israel denne uken, for første gang etter at han ble forsvarssjef i september. Radiojournalisten spurte Barak om Washington krever varsel fra Israel før et angrep mot Iran.

– Vi har ikke tatt noen avgjørelse om å gjøre dette. Det hele er veldig langt borte, svarte Barak, ifølge Jerusalem Post.

– Jeg tror ikke vårt forhold til USA er slik at de ikke har det minste peiling på hva vi snakker om, la han til.

Journalisten spurte hva ”langt borte” betyr. Er det uker eller måneder?

– Jeg vil ikke gi noen anslag. Det er absolutt ikke umiddelbart. Jeg ønsker ikke å framstille det som om det vil skje i morgen, sa Barak.

 

Press mot Iran

Etterretningsinformasjon som Israel vil presentere under Dempseys besøk indikerer at Iran ikke ennå har tatt en endelig beslutning om å bygge et atomstridshode.

– Iran fortsetter å utvikle sin atomkapasitet, men de har ennå ikke besluttet å bruke sin kapasitet til å sette sammen et atomvåpen – eller, mer presist, et atomstridshode på toppen av en rakett, skriver Amos Harel og nyhetsbyrået Reuters i Ha’aretz.

Regimet i Iran står overfor større ytre og indre press enn på lang tid. Fra det internasjonale samfunnet møter det dem bitende sanksjoner og trusler om militær aksjon, på hjemmebane økonomiske problemer (blant annet en rasende inflasjon) og politisk ustabilitet før parlamentsvalget i mars. Dersom opposisjonen vinner i mars, vil de etablerte makthaverne enten måtte innrømme nederlag eller forfalske resultatene, slik det tilsynelatende skjedde under presidentvalget i 2009.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart