Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Panetta: – Iran kan ha en atombombe om ett år

USAs forsvarsminister Leon Panetta. (Skjermdump fra CBS News)
USAs forsvarsminister Leon Panetta. (Skjermdump fra CBS News)
USAs forsvarsminister Leon Panetta sier Washington har samme mål som Israel når det gjelder Iran: En iransk atombombe må stanses.

Panetta slo søndag fast at Iran kun er ett år unna fra å kunne produsere atomvåpen. Det var i et intervju på nyhetsprogrammet «60 Minutes» på CBS at forsvarministeren uttalte:

– Det er enighet om at dersom de [iranerne] bestemte seg for å gjøre det, vil det antageligvis ta dem omtrent ett år å kunne produsere en bombe, og deretter muligvis ytterligere ett eller to år for å plassere den på et eller annet leveringsutstyr [stridshode] av en eller annen type, gjengir Ha‘aretz.

Forsvarsministeren gjentok at president Barack Obama er motstander av Irans atomprogram. Han sa også at USA har sammenfallende mål med Israel når det gjelder motstanden til atomprogrammet.

– De Forente Stater, og presidenten har vært klar på dette. Vi ønsker ikke at Iran utvikler et atomvåpen. Det er en rød strek for oss. Og det er en rød strek for israelerne også så klart, så vi deler et felles mål her, sa han i intervjuet, og fortsatte:

– Hvis de fortsetter og vi får informasjon om at de går videre med å utvikle et atomvåpen, da kommer vi til å ta et hvilket som helst nødvendig skritt for å stoppe det.

Søndag kom en delegasjon med seks inspektører fra FNs atomkontrollorgan, Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA), til Teheran, i følge iransk tv. Kilder har tidligere opplyst til Ha’aretz at besøket ikke kom til å inneholde besøk til atomanlegg, men kom til å dreie seg om å gjenstarte samtaler om Irans omdiskuterte atomprogram.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart