Panetta: – Iran kan ha en atombombe om ett år

USAs forsvarsminister Leon Panetta. (Skjermdump fra CBS News)
USAs forsvarsminister Leon Panetta. (Skjermdump fra CBS News)

Panetta slo søndag fast at Iran kun er ett år unna fra å kunne produsere atomvåpen. Det var i et intervju på nyhetsprogrammet «60 Minutes» på CBS at forsvarministeren uttalte:

– Det er enighet om at dersom de [iranerne] bestemte seg for å gjøre det, vil det antageligvis ta dem omtrent ett år å kunne produsere en bombe, og deretter muligvis ytterligere ett eller to år for å plassere den på et eller annet leveringsutstyr [stridshode] av en eller annen type, gjengir Ha‘aretz.

Forsvarsministeren gjentok at president Barack Obama er motstander av Irans atomprogram. Han sa også at USA har sammenfallende mål med Israel når det gjelder motstanden til atomprogrammet.

– De Forente Stater, og presidenten har vært klar på dette. Vi ønsker ikke at Iran utvikler et atomvåpen. Det er en rød strek for oss. Og det er en rød strek for israelerne også så klart, så vi deler et felles mål her, sa han i intervjuet, og fortsatte:

– Hvis de fortsetter og vi får informasjon om at de går videre med å utvikle et atomvåpen, da kommer vi til å ta et hvilket som helst nødvendig skritt for å stoppe det.

Søndag kom en delegasjon med seks inspektører fra FNs atomkontrollorgan, Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA), til Teheran, i følge iransk tv. Kilder har tidligere opplyst til Ha’aretz at besøket ikke kom til å inneholde besøk til atomanlegg, men kom til å dreie seg om å gjenstarte samtaler om Irans omdiskuterte atomprogram.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag