Den iranske atomekspertens endelige mål

– Mostafas endelige mål var å utrydde Israel, sier Fatemeh Bolour Kashani til det iranske nyhetsbyrået Fars. Hun bør vite hva hun snakker om, konen til atomeksperten som ble drept i januar.

Mostafa Ahmadi Roshan Behdast ble utsatt for et attentat i Teheran 11. januar. Overfor det iranske nyhetsbyrået Fars gjør konen det klart hvilken ideologi kjemiprofessoren var drevet av. Fatemeh Bolouri Kashani ”gjentok på tirsdag at hennes mann helhjertet ønsket å se det zionistiske regimet utryddet”, skriver Fars 21. februar.  Hun understreket at Roshan elsket alle ”motstandskjempere” som var ”villige til å bekjempe det zionistiske regimet og støttet rettighetene til den undertrykte palestinske nasjon”.

Ifølge Fars var Roshan visedirektør for en avdeling ved anrikningsanlegget for uran i Natanz. Han ble drept på ettårsdagen for attentatet på Massoud Ali Mohammadi, en annen iransk professor og atomekspert.

23. juli 2011 ble den iranske vitenskapsmannen Dariush Rezaeinejad drept i et tilvarende attentat. Også atomekspertene Fereidoun Abbassi Davani og Majid Shahriari ble utsatt for simultane attentater 29. november i fjor. Davani overlevde og er siden blitt leder for Irans Atomenergi organisasjon. ”Shahriari ble martyr,” skriver Fars.

Iran holder amerikanske CIA, britiske MI6 og israelske Mossad ansvarlig for attentatene. De hevder selve aksjonene er gjennomført av ”terrororganisasjonen Jundollah”, som de vestlige etterretningsbyråene bruker som agenter.

 

– Samtaler førte ikke fram

Onsdag melder Det internasjonale atomenergibyrå (IAEA) at to dagers samtaler med iranske representanter ikke har gitt resultater. Iran har nektet IAEA-representantene å møte iranske atomeksperter og å inspisere en viktig militær base i Parchin.

IAEA ønsker å undersøke om det foregår aktivitet knyttet til atomvåpen-utvikling i Parchin-basen.

– Det er skuffende at Iran ikke aksepterte vårt ønske om å besøke Parchin. Vi hadde en konstruktiv dialog, men nådde ikke noen avtale, sier IAEA-direktør Yukiya Amano.

Ali Asghar Soltanieh, Irans utsending til IAEA, sier Teheran vil fortsette samtalene med atomenergibyrået.

 

Forrige artikkelPalestinsk fange avslutter sultestreik
Neste artikkelIDF avverget terrorangrep
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.