Irans terrorplaner i Thailand gikk i vasken

14. februar eksploderte en bombe i en leilighet i nærheten av den israelske ambassaden i Bangkok. Det var etter alt å dømme starten på et feilslått terrorangrep.

Det blir antatt at eksplosjonen var en “arbeidsulykke”. Kort tid etterpå flyktet to menn fra stedet i en taxi. Fem minutter senere kom en tredje mann ut fra leiligheten og kastet eksplosiver mot en taxi og en politibil. Eksplosivene som ble kastet mot politibilen spratt tilbake mot mannen og eksploderte. Han skal ha mistet begge bena i eksplosjonen.

Siden ble det klart at mannen hadde iransk pass. Samme dag arresterte thailandsk politi en annen iransk statsborger som forsøkte å flykte ut av Thailand til Malaysia. 15. februar ble en tredje mann med iransk pass stanset på flyplassen.

Den iranske kvinnen Leila Rohani er også mistenkt for å ha tilhørt gruppen med iranske agenter. Hun klarte å komme seg unna til Iran.

I leiligheten ble det funnet fire kilo med eksplosiver og to radioer.

– Ifølge vår vurdering tilhørte iranerne en terrorcelle som planla å feste eksplosiver til israelske kjøretøy, skriver The Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center.

 

Feilslåtte angrep

Iran og Hizbollah har også gjennomført flere andre feilslåtte angrep det siste året.

26. mai 2011 ble Israels konsul i Istanbul, David Kimchi, utsatt for et angrepsforsøk. Ifølge en italiensk avis mener tyrkisk etterretning at tre Hizbollah-agenter fra Beirut stod bak. Åtte sivile tyrkere ble skadet i eksplosjonen.

I januar 2012 ble en angrepsplan mot et israelsk mål i Bangkok forhindret. 12. januar arresterte politiet i Thailand Hussein Atris, en shia-muslimsk Hizbollah-agent fra Sør-Libanon. Han hadde et libanesisk pass og et svensk pass som var utløpt. I løpet av etterforskningen avdekket politiet kjemikalier som skulle brukes til ett eller flere angrep.

24. januar 2012 ble en tre manns Azeri terrorcelle avslørt i Aserbajdsjan. De planla angrep mot den israelske ambassadøren i landet og to utsendinger for den jødiske Chabad-bevegelsen. Terrorcellen var ledet av en Azeri som bor i nordvestlige Iran, og var ettersøkt av Aserbajdsjan for kidnapping, mord og våpensmugling.

13. februar 2012 kom bombeangrepene i Georgia og India. Bomben i New Delhi skadet en israelsk kvinne, ansatt ved ambassaden. I Georgia ble bomben oppdaget og uskadeliggjort før den eksploderte.

 

 

 

Forrige artikkelIran klager Israels “krigslek” inn for FN
Neste artikkelHøyesterett dømte mot å forlenge Tal-loven
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.