– Israel vil ikke advare USA før angrep på Iran

– Israelerne har bestemt seg for å gå et solo-løp mot Iran, sier en anonym amerikansk diplomat til nyhetsbyrået AP. Israelske og amerikanske myndigheter vil ikke kommentere påstanden.

President Barack Obama og statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: GPO)
President Barack Obama og statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: GPO)

På grunn av de tette båndene mellom Israel og USA vil Washington trolig få kritikk internasjonalt, dersom amerikanerne ikke klarer å forhindre et israelsk angrep på iranske atominstallasjoner. Derfor har Israel bestemt seg for å handle alene om de føler seg tvunget til det, uten å informere amerikanerne på forhånd.

Dette sier en amerikansk diplomat til nyhetsbyrået Associated Press. Kilden skal være kjent med en rekke diskusjoner omkring dette temaet mellom partene.

Israelske ledere, som statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Ehud Barak, skal ha gitt signaler i samtaler med USAs forsvars- og etterretningsledelse at USA vil bli holdt utenfor dersom et angrep virker uunngåelig, slik at presset på supermakten blir mindre.

Hverken Det hvite hus, Pentagon eller den israelske ambassaden har valgt å kommentere avsløringene til AP.

Forrige artikkelUniversitet i Paris må stenge i frykt for pro-palestinske aktivister
Neste artikkelHar Israel allerede ødelagt Irans atomprogram?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no