Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Netanyahu vil be Obama true Iran

Barack Obama (foto: Christopher Dilts, Obama for America)
Barack Obama (foto: Christopher Dilts, Obama for America)
Det er ventet at statsminister Benjamin Netanyahu kommer til å be president Barack Obama trappe opp presset mot Iran når de møtes i Det hvite hus 5. mars.

Tirsdag skrev Associated Press om uenighetene mellom USA og Israel når det kommer til hvordan en skal stanse Irans atomprogram. Israelere føler at de på et gitt tidspunkt kan bli tvunget til å angripe Irans atominstallasjoner, mens amerikanere ofte påpeker at dette kun gi en midlertidig løsning på problemet.

5. mars møtes USA-president Barack Obama og Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Det hvite hus i Washington. Det er ventet at Netanyahu vil be supermakten om offentlig å stille seg bak et eventuelt israelsk angrep mot iranske atominstallasjoner. Han ønsker også at Obama gjør det klart for verden at dersom Iran krysser visse grenser, står USA klare til å blande seg inn militært.

Det hvite hus ønsker å offentliggjøre en felles presseuttalelse etter møtet, for å vise at båndene mellom landene er sterke og legge press på Iran. Kilder i Washington sier til Ha’aretz at Obama mistenker Netanyahu for å bruke Kongressen og de republikanske presidentkandidatene mot ham, for å tvinge ham til å gå med på et framtidig angrep.

Frykter gjengjeldelse
Samtidig kommer det fram i The Times of Israel at USA frykter gjengjeldelsesangrep fra Iran, dersom Israel skulle gå til angrep. Raketter kan bli avfyrt mot mål i Israel, mens de er redd for at egne mål i utlandet kan bli utsatt for terrorliknende angrep, forklarer kilder til den israelske nettavisen.

Den pensjonerte generalen James E. Cartwright mener iranerne har vært «mestere når det gjelder kontrollert eskalering» av konfliktnivået. Mulige mål for iranerne kan være amerikanske olje- og gassfelt, samt soldatene i Afghanistan.

– Balansen iranerne vil forsøke å nå er å gjøre skade som er betydelig nok, men som er akkurat for lite til at amerikanerne vil invadere, sier Cartwright.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart