– Russland har gitt Israel iranske rakettkoder

Som takk for hjelpen skal Russland ha mottatt kodene til droneflyene som Israel har solgt til Georgia, viser lekasjer fra Stratfor gjennom Wikileaks.

Dette israelske droneflyet Pioneer veier kun 200 kilogram og har en toppfart på 200 km/t. Liknende droner solgte Israel til Georgia. (Foto: James Gordon, flickr.com)
Dette israelske droneflyet Pioneer veier kun 200 kilogram og har en toppfart på 200 km/t. Liknende droner solgte Israel til Georgia. (Foto: James Gordon, flickr.com)

En stort antall e-poster fra det amerikanske etterretningsselskapet Stratfor er blitt offentliggjort av Wikileaks. I en e-post utveksling mellom  Stratfor-ansatte kommer det fram at Israel og Russland i all hemmelighet har utvekslet koder til forsvars- og overvåkningsutstyr.

Mens Jerusalem forsynte Moskva med “datalinkkodene” til de ubemannede droneflyene som Israel har solgt til Georgia, fikk de tilgang til Irans rakettforsvarssystem Tor-M1 som russerne har solgt til Iran.

Avtalen mellom landene skal ha blitt underskrevet før russerne invaderte Georgia i 2008. På et tidspunkt under krigen måtte georgierne avslutte sin bruk av israelske droner, fordi de forstod at russerne hadde oversikt over aktiviteten deres.

Rasende på Aserbaidsjan
Imens skal Iran være rasende på Aserbajdsjan, melder The Times of Israel, som nylig offentliggjorde at de har avtalt å kjøpe militært utstyr av Israel til en verdi av 7,8 milliarder kroner. Landets ambassadør i Teheran ble tirsdag kalt inn på teppet for å komme med sin offisielle reaksjon på avtalen, og ble advart mot å bruke det mot Iran. Han understreket at våpnene ikke på noen måte vil bli brukt mot nabolandet i vest.

Aserbajdsjan er en moderat muslimsk stat med 9.000 jødiske innbyggere. Landet er vennligsinnet både til Israel og USA.

Forrige artikkelBritisk-palestinsk akademiker hyller martyriet
Neste artikkelGjorde aliya som 17-åring, reiser tilbake til Etiopia som ambassadør
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no