– Russland har gitt Israel iranske rakettkoder

Som takk for hjelpen skal Russland ha mottatt kodene til droneflyene som Israel har solgt til Georgia, viser lekasjer fra Stratfor gjennom Wikileaks.
Dette israelske droneflyet Pioneer veier kun 200 kilogram og har en toppfart på 200 km/t. Liknende droner solgte Israel til Georgia. (Foto: James Gordon, flickr.com)
Dette israelske droneflyet Pioneer veier kun 200 kilogram og har en toppfart på 200 km/t. Liknende droner solgte Israel til Georgia. (Foto: James Gordon, flickr.com)

En stort antall e-poster fra det amerikanske etterretningsselskapet Stratfor er blitt offentliggjort av Wikileaks. I en e-post utveksling mellom  Stratfor-ansatte kommer det fram at Israel og Russland i all hemmelighet har utvekslet koder til forsvars- og overvåkningsutstyr.

Mens Jerusalem forsynte Moskva med “datalinkkodene” til de ubemannede droneflyene som Israel har solgt til Georgia, fikk de tilgang til Irans rakettforsvarssystem Tor-M1 som russerne har solgt til Iran.

Avtalen mellom landene skal ha blitt underskrevet før russerne invaderte Georgia i 2008. På et tidspunkt under krigen måtte georgierne avslutte sin bruk av israelske droner, fordi de forstod at russerne hadde oversikt over aktiviteten deres.

Rasende på Aserbaidsjan
Imens skal Iran være rasende på Aserbajdsjan, melder The Times of Israel, som nylig offentliggjorde at de har avtalt å kjøpe militært utstyr av Israel til en verdi av 7,8 milliarder kroner. Landets ambassadør i Teheran ble tirsdag kalt inn på teppet for å komme med sin offisielle reaksjon på avtalen, og ble advart mot å bruke det mot Iran. Han understreket at våpnene ikke på noen måte vil bli brukt mot nabolandet i vest.

Aserbajdsjan er en moderat muslimsk stat med 9.000 jødiske innbyggere. Landet er vennligsinnet både til Israel og USA.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise