Iran hevder de vil tillate IAEA-inspeksjon

Tidligere har Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) blitt nektet adgang til Parchin-reaktoren. Nå sier iranerne at de vil åpne dørene.

IAEA-leder Yukiya Amana er bekymret for aktiviteten ved Irans Parchin-reaktor. (Foto: Dean Calma, IAEA)
IAEA-leder Yukiya Amana er bekymret for aktiviteten ved Irans Parchin-reaktor. (Foto: Dean Calma, IAEA)

Iran har varslet Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) om at de likevel vil tillate inspeksjoner av atomreaktoren Parchin.

– Det faktum at Parchin er et militært område og at det å gi folk tilgang til området er en tidkrevende prosess, kan ikke dette bli tillatt for ofte […] Men igjen vil vi tillate IAEA å besøke stedet én gang til, skriver en iransk diplomat i Wien i en pressemelding.

Mandag møttes IAEA til et møte i Wien, der direktør Yukiya Amano uttalte at det finnes indikasjoner på at det finnes uspesifiserte “aktiviteter” ved atomreaktoren.

– Vi har noen indikasjoner på at noe aktivitet fortsatt pågår ved Parchin-reaktoren. Det får oss til å tro at det er riktig å besøke anlegget jo før jo heller, sa han.

En rapport som IAEA utga i fjor, tyder på at Iran har bygget et stort lager i Parchin, for å gjennomføre prøvesprengninger. Dette ble beskrevet som “en sterk indikasjon” på at landet forsøker å skaffe seg atomvåpen.

Forrige artikkelMateksport fra Gaza til Vestbredden
Neste artikkelSosialistisk Ungdom trakasserte israelske selgere i Trondheim
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no