– Iranske utsendinger opererer på Gaza

Iran ser ut til å presse terrorgruppene på Gaza-stripen til å fortsette motstandskampen mot Israel. Iran er også involvert i “marsj mot Jerusalem” som planlegges 30. mars.

30. mars arrangerer blant annet Hizbollah og Islamsk Jihad den
Hizbollah og andre iransk-støttede sjiamilitser operer i Syria. (Illustrasjon: Zoriah, flickr.com)

En høyt plassert kilde i den israelske regjeringen sier til Ha’aretz at det er Iran som har presset terrorgruppen Islamsk Jihad på Gaza-stripen til å fortsette rakettangrepene mot Israel, på tross av at det nå er inngått våpenhvile.

Kilden hevder iransk militært personell har infiltrert Gaza-stripen, via Sudan og Egypt. Noen av rampene terroristene bruker for å avfyre raketter mot Israel, skal ha blitt bygget under oppsyn fra Iran.

Egypt skal ha lovet å trappe opp kampen mot terroren på Sinai-halvøyen, som den siste tiden har blitt et “passende sted” å drive aktivitet for ulike terrorgrupper, sier han. Men ifølge kilden er det lenge siden landet har trappet opp sin innsats i området.

 

Hamas vil ha hjelp fra Tyrkia
Det er for tiden en svært anstrengt situasjon mellom Hamas og Iran, etter at Teheran besluttet sist sommer at de ikke lenger vil finansiere terrorgruppens aktivitet. Sanksjonen kom etter at Hamas-ledelsen nektet å uttrykke sin støtte til Bashar Assads voldsbruk mot opposisjonen i Syria, en annen alliert av Iran. Den israelske regjeringskilden forklarer at et besøk som Hamas-statsminister Ismail Haniyeh nylig avla til Iran, heller ikke har løsnet opp i spenningene.

På grunn av at Hamas ikke lenger har råd til å utbetale lønninger og er i ferd med å miste grepet på Gaza-stripen, prøver de nå å samle inn penger fra ulike arabiske land og Tyrkia.

 

Global marsj til Jerusalem
30. mars har PA, Jordan og Libanon bestemt seg for å arrangere en massemarsj mot Israels grenser i en aksjon de kaller “En global marsj til Jerusalem”. 700 institusjoner i 64 land skal stille seg bak initiativet. Demonstrasjoner vil finne sted utenfor Israels ambassader i en rekke land.

Målet for marsjdeltakerne er å nå Jerusalem, “eller så nær vi kan komme”. “Demonstrasjonene vil ikke bli voldelige”, lover en av organisatorene, Said Yakin. Likevel deltar både Hizbollah og Islamsk Jihad i planleggingen.

Søndag møtte Irans president Mahmoud Ahmadinejad personlig flere som skal delta i marsjen.

Forrige artikkel80 syriske soldater drept i harde kamper
Neste artikkelMinst fire drept på fransk-jødisk skole
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no