Amerikansk militærøvelse simulerte Midtøsten-krig

En hemmelig amerikansk militærøvelse ble avholdt forrige måned. Den simulerte en situasjon hvor et angrep på Irans atomprogram førte til full krig i Midtøsten-regionen.

Bildet er fra et amerikansk luftangrep mot et mål i Nord-Irak i 2011. (Illustrasjon: Andy Dunaway, U.S. Air Force)
Bildet er fra et amerikansk luftangrep mot et mål i Nord-Irak i 2011. (Illustrasjon: Andy Dunaway, U.S. Air Force)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

New York Times avslørte mandag kveld at en hemmelig amerikansk krigssimulering ble avholdt i februar. Scenariet som forsvarsledelsen måtte forholde seg til, var følgende: Et israelsk angrep på Irans atomprogram ledet til regional krig, som igjen førte til at amerikanerne blir nødt å involvere seg.

Ifølge avisen skal flere i forsvarsledelsen være bekymret for om det i det hele tatt er mulig å forhindre lenger at USA havner i konfrontasjon med Iran. Under simuleringen ble et amerikansk marineskip i Gulfen angrepet av Iran, etter at Israel hadde angrepet landets atomprogram. To hundre amerikanere mistet livet, og dermed innledet amerikanerne sine egne angrep mot Irans atominstallasjoner.

De israelske angrepene skal ifølge simuleringen ikke ha klart å sette Irans atomprogram tilbake med mer enn ett år, mens de amerikanske rakettangrepene ikke klarte å forlenge dette med mer enn ett til to år til. Men det ble konkludert at dersom USA skulle velge å gå til full krig, vil angrep med bombefly og presisjonsraketter være mer effektivt mot atomprogrammet.

Forrige artikkelIsa Bajalia i MIFF Sunnhordland: Den arabiske våren og Midtøstens minoriteter
Neste artikkelTil kamp mot spøkelsesleiligheter
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no