Iran planla å bombe israelsk skip i Suez-kanalen

Etterforskning viser at to egyptiske menn ble rekruttert av iranske agenter for å utføre angrepet.

Israelske marineskip. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Israelske marineskip. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Den egyptiske avisen Al-Ahram meldte lørdag at de egyptiske myndighetene har avverget en iransk terrorplan om å bombe et israelsk skip i Suez-kanalen, melder Times of Israel. Angrepsmålet for den iranske planen skal ha vært et israelsk marineskip.

Al-Ahram forteller at to egyptere er arrestert og etterforsket for å ha planlagt angrepet. I løpet av etterforskningen kom det fram at de to hadde blitt gitt instrukser av iranske agenter.

De to mistenkte egypterne skal også ha prøvd å skaffe en tredje mann til å utføre bombingen sammen med dem ved å tilby ham rundt 47 millioner kroner, forteller Israel Radio.

De to mennene benekter alle anklagene mot dem.

Israelske myndigheter har nylig advart om at Iran prøver å bygge opp terrorinfrastruktur i Egypt, for å kunne angripe Israel derfra.

 

Forrige artikkelPalestiner som planla å kidnappe israelsk soldat arrestert
Neste artikkelIsrael advarer Libanon mot planlagte aksjoner nær grensen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag