Israelske jøder foretrekker angrep på Irans atominstallasjoner

Et militært angrep på Irans atomprogram vil være mindre skadelig enn å måtte leve med trusselen fra et Iran med atomvåpen, mener 65 prosent av jødene i Israel.

Israelske reservesoldater i fallskjermenheten inne på repetisjonsøvelse, får siste instruksjoner før de hopper. (Illustrasjon: IDF)
Israelske reservesoldater i fallskjermenheten inne på repetisjonsøvelse, får siste instruksjoner før de hopper. (Illustrasjon: IDF)

Tallet kommer fram i en ny undersøkelse gjennomført av Jerusalem-senteret for offentlige saker for Ha’aretz. Kun 26 prosent av jødene i Israel mener et militært angrep mot Irans atomprogram er mer skadelig enn at Iran får atomvåpen.

Flest menn, nærmere bestemt 73 prosent, mener et militært inngrep for å stanse atomprogrammet er å foretrekke, mens kun 56 prosent av kvinnene mener det samme.

60 prosent av de 505 deltakerne svarer at de tror en militær aksjon er den eneste måten å få stanset Irans atomprogram på, mens 37 prosent er uenige. 63 prosent svarer at Israel vil få gjennomgå like mye, uavhengig av om det er Israel selv eller USA som gjennomfører de eventuelle angrepene.

Forrige artikkelLieberman ønsker å trekke Israel fra Menneskerettighetsrådet
Neste artikkelVG setter fokus på MIFFs kritikk av NTB
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no