– Baku tilbyr Israel hjelp ved angrep på Irans atomprogram

Israel har fått lov til å bruke militære flyplasser i Aserbajdsjan, dersom de velger å gå til krig mot Irans atomprogram, sier amerikanske kilder.

Ilham Aliyev, presidenten i Aserbajdsjan, har gitt Israel grønt lys til å angripe Irans atominstallasjoner fra flybaser i eget land. (Foto: Christof Sonderegger, swiss-image.ch)Ilham Aliyev, presidenten i Aserbajdsjan, har gitt Israel grønt lys til å angripe Irans atominstallasjoner fra flybaser i eget land. (Foto: Christof Sonderegger, swiss-image.ch)
Ilham Aliyev, presidenten i Aserbajdsjan, har gitt Israel grønt lys til å angripe Irans atominstallasjoner fra flybaser i eget land. (Foto: Christof Sonderegger, swiss-image.ch)

– Israelerne har kjøpt en flyplass, og flyplassen heter Aserbajdsjan, påstår en kilde i Obama-administrasjonen overfor Foreign Policy. Amerikanerne skal være misfornøyd med at Israel har fått tilgang til å bruke sentralasiaternes militære flyplasser, dersom de skulle gå til angrep på Irans atominstallasjoner.

USA mener Israels avtale med Aserbajdsjan øker faren for at et angrep mot Iran faktisk kan finne sted. Det gjør det også vanskeligere for Washington å bygge ned spenningene mellom Teheran og Jerusalem.

Forholdet mellom Israel og den muslimske staten er solid, og handelen mellom landene har økt betraktelig siden 1990-tallet.  Tidligere i mars arresterte myndighetene i Aserbajdsjan 22 personer, mistenkt for å planlegge terrorangrep mot amerikanske og israelske mål i landet. De mistenkte ble den gang koblet til Teherans revolusjonsgarde.

Forrige artikkelNytt solcelle-anlegg skal produsere 30 prosent av Eilats elektrisitet
Neste artikkelInternasjonale aktivister strømmer til Libanon
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no