– Iran ønsker seg ikke atomvåpen

Irans utenriksminister Ali Akbar Salehi skrev i et innlegg i Washington Post fredag at regjeringen har forventninger til forhandlingene om deres atomprogram i Istanbul.

Salehi mener alle parter under atomforhandlingene i Istanbul må
Salehi mener alle parter under atomforhandlingene i Istanbul må "gi og ta", for at samtalene skal bære frukt. (Foto: IAEA)

Iran håper at alle parter er villige til å gi og ta i de kommende forhandlingene om deres atomprogram i Istanbul, skrev Irans utenriksminister Ali Akbar Salehi i et leserinnlegg i Washington Post fredag.

Han ber motpartene, Tyskland og de fem faste medlemmene i Sikkerhetsrådet, om å ta med begge parters bekymringer i beregningen.

– Komplekse saker som ikke har blitt behandlet i flere tiår kan ikke løse seg over natten. Et annet tegn på gjensidig respekt er en villighet til å gi og ta, uten forhåndskrav. Dersom hensikten med dialogen kun er å forhindre kald konflikt i å utvikle seg til brennhet konflikt, istedet for å løse uenigheter, vil mistankene bare fortsette og ingen tillit vil opprettes, mener Salehi.

Clinton forsiktig optimist
Han hevder videre at Iran mange ganger har “markert motstand mot masseødeleggelsesvåpen” og at de kun ønsker seg atomkraft av medisinske og eletrisitetsmessige årsaker.

USA-kollega Hillary Clinton oppfordret fredag iranske myndigheter til å gripe muligheten de får gjennom forhandlingene i Istanbul, opplyser Times of Israel.

– Vi mottar signaler på at iranerne faktisk bringer fram egne ideer, sa hun til journalister under G8-møtet i Washington.

Forrige artikkelRekrutt i grensepolitiet knivstukket nær Karmiel
Neste artikkelAnnan: – Syria har ikke holdt løftet om våpenhvile
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no