EU og Iran “fornøyd” med atomsamtalene

Første runde med atomforhandlinger i Istanbul er gjennomført. EU og Iran er fornøyd med framgangen og ser fram til neste møte i Bagdad.

EUs utenriksminister Catherine Ashton mener samtalene med Iran lørdag var
EUs utenriksminister Catherine Ashton mener samtalene med Iran lørdag var "konstruktive". (Foto: EU-parlamentet)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


I Istanbul lørdag møtte Iran verdens stormakter til forhandlinger rundt atomprogrammet til regjeringen i Teheran. Partene skal ha gjort store framskritt under samtalene, noe som blir bekreftet både av representanter fra EU og Iran.

EUs utenriksminister Catherine Ashton beskriver samtalene som “konstruktive”. Irans sjefsforhandler Saeed Jalili sier de observerte “en positiv tilnærming [fra den andre siden] og vi ser på det som et skritt framover.”

Neste runde med forhandlinger vil finne sted i Bagdad 23. mai. Det er knyttet stor spenning til disse forhandlingene, i og med at de fem vetorettnasjonene i Sikkerhetsrådet og Tyskland trolig vil legge enda sterkere press på Iran, for å få dem til å berolige verden om at de ikke har interesse av å utvikle atomvåpen.

Forrige artikkelSkip med iranske våpen stanset i Middelhavet
Neste artikkel50 prosent nedgang i dødelige hjerteinfarkt i Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no