EU og Iran «fornøyd» med atomsamtalene

Første runde med atomforhandlinger i Istanbul er gjennomført. EU og Iran er fornøyd med framgangen og ser fram til neste møte i Bagdad.
EUs utenriksminister Catherine Ashton mener samtalene med Iran lørdag var
EUs utenriksminister Catherine Ashton mener samtalene med Iran lørdag var "konstruktive". (Foto: EU-parlamentet)

I Istanbul lørdag møtte Iran verdens stormakter til forhandlinger rundt atomprogrammet til regjeringen i Teheran. Partene skal ha gjort store framskritt under samtalene, noe som blir bekreftet både av representanter fra EU og Iran.

EUs utenriksminister Catherine Ashton beskriver samtalene som «konstruktive». Irans sjefsforhandler Saeed Jalili sier de observerte «en positiv tilnærming [fra den andre siden] og vi ser på det som et skritt framover.»

Neste runde med forhandlinger vil finne sted i Bagdad 23. mai. Det er knyttet stor spenning til disse forhandlingene, i og med at de fem vetorettnasjonene i Sikkerhetsrådet og Tyskland trolig vil legge enda sterkere press på Iran, for å få dem til å berolige verden om at de ikke har interesse av å utvikle atomvåpen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise