Skip med iranske våpen stanset i Middelhavet

Tysk skip på vei mot en syrisk havn med iranske våpen ble stanset i Middelhavet, etter tips fra syriske opprørere.
Illustrasjon: Olaf Arndt
Illustrasjon: Olaf Arndt

Et tyskregistrert skip la for noen få dager siden til havn ved Djibouti ved Afrikas horn, hvor de fylte skipet opp med våpen som var fraktet fra Iran.

Skipet på 6.200 tonn var på vei til den syriske havnebyen Tartus, for å skaffe til veie våpen og ammunisjon til Syrias president Bashar Assad. Sistnevnte er som kjent hardt presset både fra interne opprørere og internasjonalt, som følge av borgerkrigstilstandene i landet.

Det var en gruppe syriske avhoppere som identifiserte skipet og sendte tips til det tyske eierselskapet. De beordret deretter skipet til å endre kurs. Tilslutt la de til kai i Tyrkia, opplyser Ha’aretz.

Tyske myndigheter sier nå at de etterforsker saken.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise