Iranere tilstede ved nord-koreansk oppskytning

Tolv iranske tjenestemenn var observatører ved den mislykkede rakettoppskytningen i Nord-Korea sist uke, forteller en anonym diplomatisk kilde til det sør-koreanske statlige nyhetsbyrået.
Da Nord-Korea forsøkte å skyte opp opp en ny forsøksrakett forrige uke, var observatører fra Iran tilstede. (Foto: flickr.com)
Da Nord-Korea forsøkte å skyte opp opp en ny forsøksrakett forrige uke, var observatører fra Iran tilstede. (Foto: flickr.com)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Det sør-koreanske nyhetsbyrået Yonhap sin korrespondent i Washington, meddelte søndag at tolv iranske atomeksperter besøkte Nord-Korea sist uke for å observere rakettoppskytningen.

– 31.mars ankom tolv iranere fra Shahid Hemmat Industrial Group (SHIG) til Nord-Korea. Iranerne var der helt klart for å observere rakettoppskytningen og mottat prøvedata fra Nord-Korea, hevder en anonym dipomatisk kilde.

Til tross for internasjonal motstand skjøt Nord-Korea opp en langdistanserakett fredag morgen. Nord-Korea hevder raketten skulle plassere en kommunikasjonssatelitt i verdensrommet. Men USA, Japan og Sør-Korea, sammen med en rekke andre land, ser oppskytningen som en del av Nord-Koreas forsøk på å forbedre sin militære oppskytningskapasitet.

Amerikanske og sør-koreanske tjenestemenn sier raketten falt i sjøen noen minutter etter oppskytningen. Nord-Korea innrømmet at raketten ikke klarte å få en satelittopp i bane i verdensrommet.

USA fordømte den provokative handlingen som en trussel mot sikkerheten i regionen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise