Iranere tilstede ved nord-koreansk oppskytning

Tolv iranske tjenestemenn var observatører ved den mislykkede rakettoppskytningen i Nord-Korea sist uke, forteller en anonym diplomatisk kilde til det sør-koreanske statlige nyhetsbyrået.

Da Nord-Korea forsøkte å skyte opp opp en ny forsøksrakett forrige uke, var observatører fra Iran tilstede. (Foto: flickr.com)
Da Nord-Korea forsøkte å skyte opp opp en ny forsøksrakett forrige uke, var observatører fra Iran tilstede. (Foto: flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det sør-koreanske nyhetsbyrået Yonhap sin korrespondent i Washington, meddelte søndag at tolv iranske atomeksperter besøkte Nord-Korea sist uke for å observere rakettoppskytningen.

– 31.mars ankom tolv iranere fra Shahid Hemmat Industrial Group (SHIG) til Nord-Korea. Iranerne var der helt klart for å observere rakettoppskytningen og mottat prøvedata fra Nord-Korea, hevder en anonym dipomatisk kilde.

Til tross for internasjonal motstand skjøt Nord-Korea opp en langdistanserakett fredag morgen. Nord-Korea hevder raketten skulle plassere en kommunikasjonssatelitt i verdensrommet. Men USA, Japan og Sør-Korea, sammen med en rekke andre land, ser oppskytningen som en del av Nord-Koreas forsøk på å forbedre sin militære oppskytningskapasitet.

Amerikanske og sør-koreanske tjenestemenn sier raketten falt i sjøen noen minutter etter oppskytningen. Nord-Korea innrømmet at raketten ikke klarte å få en satelittopp i bane i verdensrommet.

USA fordømte den provokative handlingen som en trussel mot sikkerheten i regionen.

Forrige artikkelMye terroraktivitet på Sinai
Neste artikkel– Iran har aldri sagt at Israel må utslettes
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag