Iranere tilstede ved nord-koreansk oppskytning

Tolv iranske tjenestemenn var observatører ved den mislykkede rakettoppskytningen i Nord-Korea sist uke, forteller en anonym diplomatisk kilde til det sør-koreanske statlige nyhetsbyrået.

Da Nord-Korea forsøkte å skyte opp opp en ny forsøksrakett forrige uke, var observatører fra Iran tilstede. (Foto: flickr.com)
Da Nord-Korea forsøkte å skyte opp opp en ny forsøksrakett forrige uke, var observatører fra Iran tilstede. (Foto: flickr.com)

Det sør-koreanske nyhetsbyrået Yonhap sin korrespondent i Washington, meddelte søndag at tolv iranske atomeksperter besøkte Nord-Korea sist uke for å observere rakettoppskytningen.

– 31.mars ankom tolv iranere fra Shahid Hemmat Industrial Group (SHIG) til Nord-Korea. Iranerne var der helt klart for å observere rakettoppskytningen og mottat prøvedata fra Nord-Korea, hevder en anonym dipomatisk kilde.

Til tross for internasjonal motstand skjøt Nord-Korea opp en langdistanserakett fredag morgen. Nord-Korea hevder raketten skulle plassere en kommunikasjonssatelitt i verdensrommet. Men USA, Japan og Sør-Korea, sammen med en rekke andre land, ser oppskytningen som en del av Nord-Koreas forsøk på å forbedre sin militære oppskytningskapasitet.

Amerikanske og sør-koreanske tjenestemenn sier raketten falt i sjøen noen minutter etter oppskytningen. Nord-Korea innrømmet at raketten ikke klarte å få en satelittopp i bane i verdensrommet.

USA fordømte den provokative handlingen som en trussel mot sikkerheten i regionen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise