Gantz tror Iran vil droppe atomvåpen

Israels forsvarssjef Benny Gantz tror det internasjonale presset mot Iran vil føre til at landet dropper sitt atomvåpenprogram.
Israels forsvarssjef Benny Gantz (t.h.) har tro på at Iran kan snu når det gjelder sitt atomvåpenprogram. (Foto: IDF)
Israels forsvarssjef Benny Gantz (t.h.) har tro på at Iran kan snu når det gjelder sitt atomvåpenprogram. (Foto: IDF)

Det internasjonale presset mot Iran og forhandlingene rundt deres atomprogram vil føre til at landet dropper sine atomvåpenplaner, tror Israels forsvarssjef Benny Gantz. I et Uavhengighetsdag-intervju med Ha’aretz snakker han om utviklingen i Teheran.

– Dersom Iran oppnår atomvåpen vil det få negative ringvirkninger for verden og for regionen, sa han under intervjuet. Iran vil ta seg mer handlingsfrihet, blant annet trappe opp sin støtte til Hizbollah i Libanon og Islamsk Jihad på Gaza-stripen.

– Det er også en potensielt eksistensiell trussel å bekymre seg for. Vi er det eneste landet i verden som iranerne tar til orde for å ødelegge. (…) Men ikke bekymre dere. Vi er en måteholden stat. Staten Israel er den sterkeste i regionen og må forbli det. Beslutninger kan og må bli tatt med forsiktighet, med vekt på et historisk ansvar – men uten hysteri, sier forsvarssjefen.

 

Militært alternativ må være «troverdig»
Gantz mener verden nå er i ferd med å se fruktene av årevis med sanksjoner og internasjonalt press mot Irans atomprogram.

– Jeg forventer også at noen bygger operative verktøy av noe slag, bare for sikkerhets skyld. Det militære alternativet er det siste kronologisk sett, men må være det første når det gjelder troverdighet. Dersom trusselen ikke har troverdighet, har den ingen mening. Vi forbereder oss på en troverdig måte. Det er min jobb, som en militær mann, sier Gantz.

 

Salehi tror på løsning
Den iranske utenriksministeren Ali Akbar Salehi uttrykte tirsdag at han har tro på at den neste runden med atomforhandlinger med de seks stormaktene i Bagdad, vil bety «begynnelsen på slutten på den iranske atomsaken».

– Resultatene fra Istanbul-møtet var tilfredsstillende og jeg er optimistisk fram mot de neste møtene i Bagdad, sa han.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise