Senatet vedtok nye Iran-sanksjoner

Denne runden er det Irans oljesektor som er målet for de amerikanske sanksjonene.
Senat-bygningen i Washington D.C., USA. (Foto: Adam Fagen)
Senat-bygningen i Washington D.C., USA. (Foto: Adam Fagen)

Om få dager møter representanter for Sikkerhetsrådets fem faste medlemmer og Tyskland iranske representanter i Bagdad, for å drøfte Teherans atomprogram. USAs sanksjoner kan tolkes som et signal til regimet om å være imøtekommende og konstruktive under forhandlingene, hvis de vil unngå nye tiltak.

– I dag har senatet minnet iranske ledere om at de må stanse all anrikning av uran, eller oppleve en ny runde med økonomiske sanksjoner fra USA, uttalte den republikanske senatoren Mark Kirk etter at sanksjonene ble godkjent. Han var selv en av dem som var med å forfatte forslaget.

Skeptisk
En tidligere CIA-analytiker for Midtøsten, Paul Pillar, er svært skeptisk til det nye vedtaket i Senatet, skriver Reuters.

– Det viktigste for å få på plass en avtale nå er ikke mer sanksjoner, men i stedet å overbevise iranerne om at sanksjonene vil bli fjernet dersom de går med på innrømmelser, sier han.

Bygger på banksanksjoner
De nye sanksjonene bygger videre på et vedtak fra desember, om at alle som driver handel med Irans sentralbank blir offer for sanksjoner. Gradvis har selskaper og land som kjøper olje fra Iran blitt rammet i større og større grad. Denne gangen er det kunder til de iranske selskapene National Iranian Oil og National Iranian Tanker som står på sanksjonslisten.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise