Senatet vedtok nye Iran-sanksjoner

Denne runden er det Irans oljesektor som er målet for de amerikanske sanksjonene.

Senat-bygningen i Washington D.C., USA. (Foto: Adam Fagen)
Senat-bygningen i Washington D.C., USA. (Foto: Adam Fagen)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Om få dager møter representanter for Sikkerhetsrådets fem faste medlemmer og Tyskland iranske representanter i Bagdad, for å drøfte Teherans atomprogram. USAs sanksjoner kan tolkes som et signal til regimet om å være imøtekommende og konstruktive under forhandlingene, hvis de vil unngå nye tiltak.

– I dag har senatet minnet iranske ledere om at de må stanse all anrikning av uran, eller oppleve en ny runde med økonomiske sanksjoner fra USA, uttalte den republikanske senatoren Mark Kirk etter at sanksjonene ble godkjent. Han var selv en av dem som var med å forfatte forslaget.

Skeptisk
En tidligere CIA-analytiker for Midtøsten, Paul Pillar, er svært skeptisk til det nye vedtaket i Senatet, skriver Reuters.

– Det viktigste for å få på plass en avtale nå er ikke mer sanksjoner, men i stedet å overbevise iranerne om at sanksjonene vil bli fjernet dersom de går med på innrømmelser, sier han.

Bygger på banksanksjoner
De nye sanksjonene bygger videre på et vedtak fra desember, om at alle som driver handel med Irans sentralbank blir offer for sanksjoner. Gradvis har selskaper og land som kjøper olje fra Iran blitt rammet i større og større grad. Denne gangen er det kunder til de iranske selskapene National Iranian Oil og National Iranian Tanker som står på sanksjonslisten.

Forrige artikkel– PA lyver om økonomisk krise
Neste artikkelEtterforsker soldater for å ignorere vold fra bosettere
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no