– Iran med atomvåpen er uakseptabelt

Forsvarsminister Ehud Barak advarer verdensmaktene mot å komme med innrømmelser i atomforhandlingene med Iran, kun fordi iranerne viser samarbeidsvilje.

Forsvarsminister Ehud Barak (Foto: WEF)
Tidligere forsvarsminister og statsminister Ehud Barak gjør politisk comeback i Israel. (Foto: WEF)

Onsdag ble Barak intervjuet av Hærens Radio om Irans atomprogram. Han understreket at “et Iran med atomvåpen er uakseptabelt” og at kun Israels regjering kan bestemme hva de vil gjøre for å ta vare på Israels sikkerhet.

Forsvarsministeren aksepterer at Iran må få lov til å bruke atomteknologi til fredelige formål, men krever at alt anriket materiale blir overført til et annet land.

IAEAs generalsekretær Yukiya Amano meldte tirsdag at atomenergibyrået hadde kommet fram til en inspeksjonsavtale med representanter fra Teheran. Barak sa at han er skeptisk til forhandlingene mellom Iran og IAEA, fordi han tror iranerne bruker forhandlingene kun for å fjerne det internasjonale presset mot dem.

Forrige artikkelJemens jøder lever i frykt
Neste artikkelJohn Cleese med i israelsk film
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no