– Iransk bevis på “israelsk spion” forfalsket

Illustrasjon: Matthew Wilkinson
Illustrasjon: Matthew Wilkinson

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

En iransk tv-stasjon har hevdet at en av de angivelige spionene som gjennomførte drapet på en iransk atomforsker i fjor, bar et israelsk pass. Denne “spionen” var Majid Jamali Fashi, som skal ha gjennomført angrepet på vegne av den israelske etterretningsorganisasjonen Mossad.

Det viser seg at det israelske passet med Fashis foto, som fjernsynskanalen offentliggjorde rett etter at Fashi ble hengt, trolig var forfalsket. En av årsakene er at passet hadde en utstedelsesdato fra 2003, da “agenten” bare var 15 år gammel. Våkne observatører har påpekt at mannen på bildet ser langt mer voksen ut enn 15 år. Det er også mistenkelig at mannen på bildet ser bort fra kameraet.

En annen blogger har påpekt at passet som er avbildet på iransk tv deler samme detaljer som et bilde av et israelsk pass som er tilgjengelig på Wikipedia. Begge ble utstedt 17. november 2003 i Netanya, rapporterer Times of Israel.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag