Iran har sendt soldater til Syria

Søndag innrømmet Teheran at de har sendt soldater til nabolandet Syria for å bistå den hardt pressede diktatoren Bashar Assad og hans regime.
Den hardt pressede syriske presidenten Bashar Assad (på bildet i flammer) har fått militær bistand fra Iran. (Foto: Freedom House)
Den hardt pressede syriske presidenten Bashar Assad (på bildet i flammer) har fått militær bistand fra Iran. (Foto: Freedom House)

– Dersom ikke Iran hadde vært tilstede i Syria, hadde massakrene vært dobbelt så ille, hevder visesjef for Quds-styrkene til Revolusjonsgarden, Ismail Qa’ani.

Dermed innrømmer han det både internasjonal presse og FN-observatører i Syria har spekulert i, nemlig at president Mahmoud Ahmadinejads regime har valgt å bistå sine venner i Damaskus militært. Til nå har 13.000 mennesker blitt drept i landet siden demonstrasjonene begynte i mars 2011, hvorav hele 9.200 er sivile.

Ifølge Qa’ani er det «opprørerne» som skyter sitt eget folk i Syria, ikke den syriske regjering. Derfor har Iran «fysisk og ikke-fysisk hindret opprørere fra å drepe mange flere av det syriske folk».

Sitatet fra den iranske generalen ble tidligere fjernet fra nettsidene til det nasjonale nyhetsbyrået, noe som tyder på at dette var nyheter Teheran helst skulle sett at ble holdt hemmelig.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise