Iran har sendt soldater til Syria

Søndag innrømmet Teheran at de har sendt soldater til nabolandet Syria for å bistå den hardt pressede diktatoren Bashar Assad og hans regime.

Den hardt pressede syriske presidenten Bashar Assad (på bildet i flammer) har fått militær bistand fra Iran. (Foto: Freedom House)
Den hardt pressede syriske presidenten Bashar Assad (på bildet i flammer) har fått militær bistand fra Iran. (Foto: Freedom House)

– Dersom ikke Iran hadde vært tilstede i Syria, hadde massakrene vært dobbelt så ille, hevder visesjef for Quds-styrkene til Revolusjonsgarden, Ismail Qa’ani.

Dermed innrømmer han det både internasjonal presse og FN-observatører i Syria har spekulert i, nemlig at president Mahmoud Ahmadinejads regime har valgt å bistå sine venner i Damaskus militært. Til nå har 13.000 mennesker blitt drept i landet siden demonstrasjonene begynte i mars 2011, hvorav hele 9.200 er sivile.

Ifølge Qa’ani er det “opprørerne” som skyter sitt eget folk i Syria, ikke den syriske regjering. Derfor har Iran “fysisk og ikke-fysisk hindret opprørere fra å drepe mange flere av det syriske folk”.

Sitatet fra den iranske generalen ble tidligere fjernet fra nettsidene til det nasjonale nyhetsbyrået, noe som tyder på at dette var nyheter Teheran helst skulle sett at ble holdt hemmelig.

Forrige artikkel– Egypterne må velge mellom islamistisk og militær “fascist”
Neste artikkelConrad Myrland i Asker: Et korrektiv til det norske bildet av Israel og palestinerne
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no