«Flame» gjorde massive utslag i Iran

Iranerne har blitt særlig hardt rammet av det avanserte dataviruset "Flame" som har spredt seg i Midtøsten de siste to til fem årene.
Det israelske antivirus-firmaet Symantec var blant de første selskapene i verden til å oppdage viruset
Det israelske antivirus-firmaet Symantec var blant de første selskapene i verden til å oppdage viruset "Flame". (Foto: Symantecs firmalogo)

Viruset skal ikke bare ha stjålet en masse sensitiv informasjon fra ulike statsinstitusjoner i Iran, men også ha stengt ned enkelte iranske oljeterminaler, opplyser det israelske datasikkerhetsfirmaet Symatec. Sammen med russiske Kaspersky Anti-Virus, var de blant de aller første som oppdaget viruset.

I hele Midtøsten skal viruset ha samlet informasjon, men det har visstnok hatt aller størst omfang i Iran. Ifølge Symatec har hele harddisker blitt slettet i landet, noe som også førte til at oljeterminalene ble stengt. Hele 43 ulike virusprogrammer på verdensbasis har ikke maktet å oppdage programmet, på tross av at det er over 20 megabyte stort.

Iran har beskyldt Israel for å stå bak programmeringen og hevder de er de eneste landet med slik teknologisk kunnskap tilgjengelig.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise