– Israel må vurdere ensidig tilbaketrekning fra Vestbredden

Forsvarsministeren mener at den sittende koalisjonsregjeringen utgjør en unik mulighet for å skape framskritt i fredsforhandlingene med PA.
Forsvarsminister Ehud Barak (f.h.), sammen med statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarssjef Benny Gantz. (Foto: IDF)
Forsvarsminister Ehud Barak (f.h.), sammen med statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarssjef Benny Gantz. (Foto: IDF)

– Vi er en regjering på 94 Knesset-medlemmer, så det er på tide å lede den diplomatiske prosessen. Men dersom det ikke er mulig å nå en permanent avtale med palestinerne, må vi vurdere en midlertidig avtale – ja, til og med ensidig tilbaketrekning, uttrykte Ehud Barak under onsdagens foredrag ved Instituttet for nasjonale sikkerhetsstudier ved Universitetet i Tel Aviv.

– Vi opererer på lånt tid. En dag vil vi møte en vegg, der vi alle må betale prisen. Mennesker som nå er i koma vil da spørre oss om hvorfor vi ikke så det komme, hevdet forsvarsministeren.

Det er første gang en minister i den sittende regjeringen har luftet ideen om en tilbaketrekning fra Vestbredden, på samme måte som Ariel Sharon-regjeringen trakk Israel tilbake fra Gaza-stripen.

– Vi må sloss alene
Barak snakket også om situasjonen med Iran og forsikret om at kun Israel vil bestemme om de vil angripe landets atominstallasjoner eller ikke. Men han avviser at regjeringen er stridshissige.

– Så vanskelig som det er å få det internasjonale samfunnet til å gå til handling, selv i helt åpenbare saker som Syria, må jo fortelle oss noe om andre områder også, sa Barak, med et hint om at Israel nok må greie seg alene i en eventuell Iran-konflikt.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise