– Flertallet i sikkerhetsforumet er imot Iran-angrep

De fleste generalene i forsvarsledelsen og flertallet blant de ni ministrene i regjeringens sikkerhetsforum, er skeptiske til å angripe Irans atominstallasjoner på nåværende tidspunkt, sier anonym kilde til ynetnews.com.
Både statsminister Benjamin Netanyahu (t.v.) og forsvarsminister Ehud Barak skal ønske å angripe Iran innen kort tid. (Foto: IDF)
Både statsminister Benjamin Netanyahu (t.v.) og forsvarsminister Ehud Barak skal ønske å angripe Iran innen kort tid. (Foto: IDF)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Selv om Israels regjering offisielt uttaler at de kan komme til å angripe Iran hvis de finner det nødvendig, påstår en politisk kilde overfor Yedioth Aharonoth at flertallet er imot et angrep på det nåværende tidspunkt.

Blant ministrene i sikkerhetsforumet er statsminister Benjamin Netanyahu, utenriksminister Avigdor Lieberman og forsvarsminister Ehud Barak for et angrep. Men visestatsminister Moshe Ya’alon, Kadima-leder Shaul Mofaz og ministrene Dan Meridor, Benny Begin, Eli Yishai og Yuval Steinitz er imot.

Ikke mulig uten Gantz
Motstanderne mot et snarlig forhåndsangrep er også i flertall i generalstaben, helt opp til forsvarssjef Benny Gantz på toppen. Dette hevder kilden svekker mulighetene for et snarlig angrep betraktelig.

– Uten Gantz’ støtte er sjansene for at angrep finner sted små. Israel må presse det internasjonale samfunnet mot flere sanksjoner mot den iranske økonomien. Det er det som er viktig nå, sier vedkommende.

Stoler ikke på Obama
Kilden hevder videre at USA og EU ikke ønsker å innføre så kraftige sanksjoner at “det knuser den iranske økonomien”, fordi de frykter at oljeprisene kan stige ytterligere. Videre tror den anonyme kilden at Netanyahus kraftige uttalelser om Iran representerer hans faktiske holdninger, og at statsministeren ikke stoler “på [USAs president Barack] Obama i denne saken”.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise