– Verden er lammet overfor Syria, dårlig tegn for Iran

Forsvarsminister Ehud Barak påpeker verdenssamfunnets “handlingslammelse” overfor de godt dokumenterte forbrytelsene til Assad-regimet. Han frykter en lignende handlingslammelse overfor Iran.

Forsvarsminister Ehud Barak. (Foto: Monika Flueckiger, swiss-image.ch)
Forsvarsminister Ehud Barak. (Foto: Monika Flueckiger, swiss-image.ch)

I Syria blir mennesker drept i stort antall, men verden viser ikke handlekraft for å få slutt på volden, påpeker Barak i et intervju med Washington Post.

– Selv når det ikke er behov for nye bevis, samme hvor håndfast og synlig forbrytelsene er, betyr det ikke at verden kan mobilisere vilje til å gjøre noe med det, sier Barak.

Overfor Iran kan verden komme til å vise like lite handlekraft, frykter den israelske forsvarsministeren. Derfor må Israel være forberedt på å gjøre tiltak på egenhånd, indikerer han.

– Vi bor i et tøft nabolag – det er ingen nåde for den svake, ingen ny sjanse for dem som ikke kan forsvare seg selv. Vi må være i stand til å forsvare oss selv, understreker Barak.

Bør Israel gjennomføre et angrep med atomvåpen mot Iran? spør den amerikanske journalisten.

– Du kan ikke forvente at jeg svarer direkte på det, svarer Barak. Israel har ikke offisielt bekreftet at landet har atomvåpen.

– USA og Israel bruker den samme retorikk når vi sier at vi er fast bestemt på å forhindre Iran fra å bli en atommakt, og vi sier begge at alle alternativer er aktuelle. Vi [israelere] mener det og vi anbefaler dem [amerikanerne] å mene det, legger Barak til.

I begynnelsen av denne uken ble det ført samtaler i Moskva om Irans atomprogram. Samtalene skal ha vært feilslått.

 

Forrige artikkelGrad-rakett mot Beersheba
Neste artikkelSommerferie og raketter
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.