– Har ikke tid til å vente med Iran-angrep

Israels USA-ambassadør Michael Oren hevder regjeringen aldri har hatt særlig tro på at de kan lykkes med å slå ut hele atomprogrammet, men kun forsinke det.

Ambassadør Michael Oren (Foto: Israels ambassade i USA)
Ambassadør Michael Oren (Foto: Israels ambassade i USA)
MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Oren mener likevel at et slikt angrep er verdt det og sier Israel er villig til å gå til aksjon mot Irans atomvåpenprogram med dette som mål.

– Israel er villig til å angripe Irans atomfasiliteter, selv om det kun vil forsinke deres evne til å produsere atomvåpen med et par år, sa han onsdag.

Tøffere toner fra Israel
Overfor nyhetsbyrået Bloomberg forklarer ambassadøren hvorfor et snarlig angrep er så viktig.

– Ett, to, tre, fire år er lang tid i Midtøsten. Bare se på all den politiske endringen som har skjedd det siste året. I vårt nabolag er det slik spillets regler utarter seg.

Jerusalem har trolig bestemt seg for å gå over til en enda tøffere tone mot Iran, ettersom Oren indikerte at israelerne er i ferd med å gi opp diplomatiet i denne saken.

– Diplomatiet har ikke lykkes. Vi har ankommet et svært viktig veikryss, der avgjørende beslutninger må fattes.

– Et iransk atomvåpen er en eksistensiell trussel for Israel. Vi leker ikke dette. Iranerne sier det også. De bekrefter vår frykt, sa han.

– Israel kan ikke ødelegge atomprogrammet
Uttalelsene til Oren kommer dagen etter at USAs forsvarssjef Martin Dempsey hevdet at Israel aldri ville klart å slå ut Irans atomprogram.

– Militært har ikke mine beregninger endret seg. Jeg kjenner ikke til planleggingen deres, så det jeg sier nå er basert på deres kapasitet. Men jeg tror det er en rettferdig ting å si at de vil kunne utsette, men ikke ødelegge Irans atomprogram, uttrykte han under en pressekonferanse.

Forsvarsminister Leon Panetta understreket under samme pressekonferanse at han ikke trodde “Israel har bestemt seg” for om de vil gå til preventivt angrep på atomprogrammet eller ikke, opplyser Yedioth Aharonoth.

Mener Israel vil forsvinne
Irans øverste leder, ayatolla Ali Khamenei, påsto samme dag at Israel “vil forsvinne fra kartet” og at Palestina vil bli etablert.

– Håpets lys vil skinne i den palestinske saken og det islamske landområdet vil definitivt bli returnert til den palestinske nasjonen. Og det overflødige og falske sionistregimet vil forsvinne fra jordens overflate, sa Khamenei.

Forrige artikkelEgypt har økt militær styrke i Sinai uten godkjenning fra Israel
Neste artikkelSigurd Neubauer i MIFF Grenland: Israel og Libanon kjemper om gass i Middelhavet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -